Прибират се военнослужещите и техниката от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“, се прибират днес към местата за постоянна дислокация във военните формирования, съобщиха от Министерството на отбраната. Тактическото учение „Мирен страж 2018“ се проведе на учебен полигон „Корен“ от 14 до 16 ноември 2018 г.

В момента на железопътна гара Казанлък се разтоварва бойна техника от състава на военно формирование 22 180 – Казанлък.

На УП „Корен“ верижната бойна техника се товари на трайлери и от полигона ще бъде транспортирана до железопътна гара Харманли, където ще бъде натоварена на вагони и днес около 22.00 ч. ще бъде транспортирана до железопътна гара Карлово.

Военнослужещи с колесна техника ще се придвижват по маршрута: полигон „Корен“, Хасково – автомагистрала „Тракия“ – село Труд – град Карлово. С автобуси по същия маршрут ще бъдат транспортирани и военнослужещите, участвали в учението.

Органите на Военна полиция осигуряват съпровождането на военните колони. Цивилните участниците в движението по маршрута на колоните следва да изпълняват стриктно разпоредбите на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане.

Коментари

Задължително поле