Прибраха сводник зад решетките, не го намерили на адреса на „домашния арест“

Сводник, пуснат под „домашен арест“, отново е прибран зад решетките, след като Окръжният съд в Разград е изменил първоначалната му по-лека мярка за задържане.

Мустафа М. беше арестуван на 26 февруари при специализирана операция на полицията. При обиски от дома му са иззети телефони и разписки за различни суми. В последствие Районният съд в Разград го е пуснал под домашен арест, но проверка не го е намерила на посочения адрес.

Сега Окръжният съд е постановил обвиненият в сводничество да бъде задържан под стража. От съда уточняват, че мъжът е обвинен, че е:“ Набирал и приел жена от Силистра, с цел да бъде използвана за развратни действия независимо от съгласието й, както и че свождал жената към блудствени действия и съвкупление, като деянието е извършено с користна цел“. Това е ставало в периода от май миналата година до ареста му през февруари.

От Окръжния съд в Разград уточняват още, че Мустафа М. е осъждан няколко пъти, като е търпял и ефективно наказание. Той нямал официална работа и доходи, но имал близки в чужбина. Съдебният състав е преценил, че с оглед мобилността на близките му, съществувала опасност да напусне страната и да се укрие, както и да извърши ново престъпление.

Коментари

Задължително поле