Прибраха тиража на общинския вестник в Септември заради агитационни материали

Тиражът на общинския вестник "Септемврийци" в град Септември е прибран от всички будки, след като в събота в 12.50 часа в РИК е постъпила жалба за агитационни материали в деня за размисъл.

В заглавието на един от текстовете на издавания от Община Септември местен вестник имало призив за конкретна бюлетина с посочен номер, а на други страници пък били поместени рекламни публикации за други двама кандидати.

Същите материали били качени и на сайта на изданието. Липсвало и задължителното изречение, че купуването и продаването на гласове са престъпления. "Направена е проверка и сме дали разпореждане да бъдат свалени публикациите от интернет и се спре продажбата на хартиеното издание на вестника", обясни говорителят на РИК Георги Добрев. Това предварително било направено от кмета на Септември Марин Рачев, който вероятно също е получил жалба и дори изпратил официално писмо до РИК с уверение, че проблемът е решен.

При проверката е установено, че вестникът е издаден всъщност на 2 ноември (сряда), но разпространяването му продължило през следващите дни, тъй като е седмичник, обясниха още от РИК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони