Приведоха мъж от затвора за повдигане на обвинения за три измами на пенсионери

Възрастните хора ловко били преметнати, докато му услужвали с разваляне на пари

Измамник, междувременно изтърпяващ ефективна присъда, е установен като извършител и на три измами на възрастни хора в Търговище, от които отнел общо 530 лв. от пенсиите им.

51-годишният мъж от Варна е бил приведен от затвора в полицията в Търговище в петък, за да бъдат извършени процесуалните действия за измамите, които станаха в началото на предната година. На 8 януари на централния площад той спрял 90-годишен мъж и го заговорил сладкодумно, докато накрая помолил човека да му развали едри банкноти и ловко успял да вземе 200 лв. от пенсията, която дядото бил взел преди минути.

Човекът се усетил часове по-късно, а извършителят бил изчезнал. Варненецът се завърнал в Търговище на 7 февруари, пак по време на раздаването на пенсиите. Тогава на пазара завързал разговор с 88-годишен мъж и пак последвала молба, този път за уедряване на дребни пари. Печалбата му тогава била 180 лв. Третият удар бил на 12 февруари пред Драматичния театър, близо до пощата, където този път жертва станал 87-годишен мъж. Той пък бил подмамен да обмени евро и останал без 150 лв. от месечните си пари за издръжка и лекарства.

Авторът на трите измами бил установен още през пролетта, но бил разследван за подобни престъпления на територията и на други области. Междувременно го вкарали в затвора за изтърпяване на наказание за други престъпления. В крайна сметка ще му бъдат повдигнати обвинения и за трите грозни измамни на хората от Търговище, останали без пари от пенсиите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право