Привлякоха като обвиняем алкохолен бос за убийство на пътя

Законът предвижда от 2 до 6 години затвор

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече в петък като обвиняем и задържа за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор собственика на алкохолната фабрика „Джиро Трейд” ООД Тодор Нечелчев за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

На 49-годишния мъж от село Първенец е повдигнато обвинение за това, че на 13 юли (четвъртък) на кръстовището на ул. „Авксентий Велешки“ и ул. „Велико Търново“ при управление на джип „Нисан Навара“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 85-годишния велосипедист П.С. – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „В“ във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия. Причината за катастрофата се установява чрез назначената по досъдебното производство автотехническа експертиза, допълниха от държавното обвинение.

Обвиняемият Тодор Неделчев е осъждан и наскоро е излежал в Пловдивския затвор петгодишна присъда като поръчител на серия палежи в региона. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Неделчев сега е обвинен, е лишаване от свобода от две до шест години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право