Приготвят над 100 кила риба на фестивал в Шабла

Над 100 кила риба и морски деликатеси ще бъдат приготвени и поднесени на традиционния Празник на плодородието в Шабла, който се провежда всяка година на големия християнски празник Кръстовден.

На фестивала участват не само рибари, но и земеделски кооперации, пчелари, животновъди, на които се предоставя безплатна изложбена площ за стоките им. Водещият акцент е кулинарното състезание „ FishChef Шабла 2019“, в което ще се включат пет отбора от крайморски населени места на общината-Дуранкулак, Крапец, Езерец, Тюленово и Шабла, за да се надпреварват в приготвянето на разнообразни рибни ястия -рибена чорба по шабленска рецепта, пържена, печена и панирана риба.

За втора година ще има кулинарно шоу "Кметът може и да готви". Миналият сезон градоначалникът Мариян Жечев показа умения в кухнята заедно с колегата си от побратимената полска община Терешин, а сега ще кулинарства с Ути Бъчваров. Вечерта в градския парк е концертът на Николина Чакърдъкова.

Празникът се финансира със средства по европроект „Информационна кампания на територията на община Шабла на тема „Полезността на продуктите от риба и аквакултури“ по Програма за Морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Коментари

Задължително поле