Приемат документи за подпомагане от общинския фонд „Ин витро” в Търговище

Тече първият за годината прием за финансово подпомагане от общинския фонд „Ин витро” в Търговище. Жители на общината, които искат да получат до 2500 лв. за съпътстващи изследвания, процедури и други свързани с асистираната репродукция, могат да подадат документи до края месец март, съобщават от администрацията. Заявленията ще бъдат разгледани до средата на април, когато комисия ще излезе с решение кои лица, двойки или семейства ще получат подпомагане. Преценката става на база критериите, заложени в правилника на фонда.

Вторият прием ще бъде през септември. Кандидатите могат предварително да се запознаят с условията и изискваните документи, за да имат готовност за подаване на заявления при следващия прием. Пълната информация за нужните документи е публикувана на сайта на общината.

От администрацията уточняват, че тази година във фонда са предвидени 35 000 лв., което е с 5 000 лв. повече спрямо предходната година.

През 2018 г. от общинския фонд в Търговище са подпомогнати 15 семейства или лица. Децата, които са родени чрез съдействието на фонда в Търговище вече са 10, допълват от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони