Приемат заявления за мобилна избирателна секция в Търговище за евроизборите

Снимка: Архив

Със заповед на кмета са сформирани 105 секции

Гражданите с трайни увреждания, които са затруднени с придвижването си до местата за гласуване, могат да заявят желанието си да упражнят правото си да участват във вота на ероизборите, като ползват подвижна избирателна урна. Това съобщиха от местната администрация в Търговище във връзка с подготовката на предстоящите избори през май и сформирането на секциите, в които ще се гласува.

Със заповед на кмета на общината д-р Дарин Димитров са образувани 105 такива избирателни секции, включително и мобилна за хората с увреждания. За да има такава, трябва да има поне 10 подадени заявления в общината. Те ще се приемат до 11 май. Образците на заявленията са публикувани на сайта на администрацията в специално създаден раздел за изборите още на заглавната страница. Там са описани и съпътстващите документи, които трябва да бъдат внесени.

От заявките зависи и разкриването на избирателна секция в областната болница. Пациентите, които са на стационарно лечение и желаят да гласуват, трябва да заявят това пред ръководството на болницата до 23 май.

55 ще бъдат секции в селата в общината. По 2 са в селата Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец, уточняват от местната администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони