Приемат се номинации за наградата „Милосърдие”

Открита е процедура за приемане на номинации за наградата „Милосърдие”, която общината в Сливен присъжда ежегодно в навечерието на празника на града Димитровден, съобщиха от местната администрация. „Милосърдие” е сред новите отличия на общината. То бе утвърдено едва преди няколко години по идея на авторитетни лекари и общественици.

Наградата се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на община Сливен. Номинации могат да правят лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници и граждани. Те трябва да са в писмен вид. Крайният срок за приемането на предложенията е 10 октомври. Носителят ще бъде определен от назначена с решение на общинския съвет обществена комисия. Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония на 25 октомври, в навечерието на Димитровден.

Учредяването на „Милосърдие” бе провокирано от жеста на семейство, който трогна и силно развълнува сливенци. Близките, въпреки мъката си и голямата им болка, дадоха съгласие дъщеря им, изпаднала в клинична смърт, да стане дарител на органи. Бяха спасени няколко човешки живота. Сред носителите на „Милосърдие” е и собственичка на транспортна фирма, която от близо десетина години осигурява безплатно пътуване в автобусите си до болницата в Стара Загора за лечебните процедури на пациенти с онкологични заболявания от Сливен.

Коментари

Задължително поле