Правната комисия гласува на първо четене промените в антикорупционния закон

Третокласнички от Елена спечелиха полицейски конкурс

Няма да спират водата в община Кубрат 3,1 млн. лв. трябва да бъдат погасени до края на 2019 г.

Спецпрокуратурата поиска „задържане под стража“ за Голямата Бирма

Откриха 25 нови военни паметници в Пиринско

Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента, заяви Младен Маринов

Стрелецът от Страсбург е бил осъден за първи път на 13-годишна възраст До десетата си година вече е имал престъпно поведение

Меркел: Лидерите на ЕС нямат намерение да променят споразумението за Брекзит

Ученик краде от кутия за дарения

Двама мъже и девет дами в топ 10 на „Спортист на годината“

Доналд Тръмп използва стрелбата в Страсбург, за да настоява за построяването на гранична стена с Мексико

Григор и Агаси се състезават с „ламборгини“

Нови три случая на вирусен хепатит в Пернишко, сред заболелите има и 10-годишно дете

Тодор Неделев: В България ще играя само за „Ботев“ (Пд)

49 акта за седмица по пътищата в Несебър

Приемна за граждани при главния прокурор започва работа от днес

Приемна за граждани при главния прокурор започва работа от днес, съобщават от държавното обвинение.

С цел подобряване на действащата организация за прием на граждани и осигуряване на непосредствена възможност за отправяне на сигнали за престъпления и други закононарушения, които са от компетентността на прокуратурата, от 14 ноември 2016 г., със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров, се въвеждат нови правила за прием на гражданите в Прокуратурата на Република България.

Приемната на главния прокурор се намира в гр. София, площад „Св. Неделя“ №1 (сградата на Администрацията на главния прокурор). Приемът на граждани ще се осъществява в работни дни, както следва: понеделник, сряда и петък, от 9,00 ч. до 12,00 ч.; вторник и четвъртък, от 13,00 ч. до 16,00 ч. Предварителна заявка за прием ще може да се прави на телефон 02/80 05 636 или на електронен адрес (поща)vkp@prb.bg.

Непосредственият прием ще се извършва от прокурори от отдел „Административен“ при ВКП, прокурорски помощници при ВКП и служители от служба „Регистратура и деловодство“ при АГП. Прокурорите не изразяват становище по съществото на жалбите или сигналите и не дават правни консултации.

Информационният център се намира в гр. София, бул. „Витоша“ №2, партер, стая №79 (Съдебната палата). Приемът на граждани е всеки работен ден от 08,30 ч. до 17,00 ч.

Служителите в Информационния център извършват следната дейност: приемат и деловодно завеждат подадени от граждани и други организации молби, жалби, сигнали, съобщения, предложения и други документи; предоставят на подалите документи входящ регистрационен номер с дата на завеждането им на хартиен носител; предоставят заведените за деня документи на началника на кабинета на главния прокурор до края на работния ден, за преценка на завеждането им и доклад на адресираните до главния прокурор материали.

Служителите в Информационния център извършват справки в информационната система на прокуратурата по молба на граждани, адвокати и представители и ги уведомяват за движението и резултатите на подадени от тях молби, жалби, сигнали, предложения, съобщения и други. При заявен интерес на посетител го уведомяват за реда за прием на граждани в Приемната на главния прокурор и от административните ръководители на прокуратурите с обща и специална компетентност.

Приемът от административните ръководители на прокуратурите ще се извършва по следния установен ред: те или определени от тях заместници  ще приемат граждани, като биват подпомагани от служител, а при необходимост и от прокурорски помощник.

Административните ръководители на районните прокуратури са задължени да осъществяват прием поне два пъти месечно, а тези на останалите прокуратури поне веднъж месечно, в подходящо помещение в сградата на прокуратурата, по график с приемни дни и часове. Графикът с приемните дни и часове се оповестяват на видно място в съответната прокуратура и приемното помещение, публикува се на интернет сайта и по възможност в местни медии, като се посочват електронна поща и телефонен номер за контакт.

Нововъведение е и приемът на административни ръководители от по-горестояща прокуратура в изнесените приемни на съответните им окръжни и районни прокуратури по следния ред:

Административните ръководители на апелативните прокуратури (с изключение на Специализираната апелативна прокуратура) или техните заместници приемат гражданите в изнесени приемни по седалището на всяка от окръжните прокуратури от района им, веднъж на три месеца.

Административните ръководители на окръжните прокуратури приемат граждани в изнесени приемни по седалището на всяка от районните прокуратури от района им, веднъж на два месеца.

Пълна информация за организацията на работа по приема на граждани /вкл. графици за прием по места/ е публикувана на интернет сайта на прокуратурата – www.prb.bg, в раздел „Прием на граждани“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. От умрял , писмо ,. ха . ха .ха . ха . ха ….. тая свиня е сложена да пази престъпниците които ограбиха България за тези . 27 . години … От умрял писмо … ха . ха . ха .. как да се съдят едни други .. ха . ха .ха . ха …. случайни престъпници няма във властта … ха . ха . ха . ха .ха .. От умрял писмо идвали …

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.