Какво мисли за Ариана Гранде бай Гроздан?

Директорът на болницата в Бургас: Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно

Експерт: 5 лв. на квадратен метър ще струва техническият паспорт на жилището ни

Русия и Китай поискаха заседание на Съвета за сигурност заради ракетните разработки на САЩ

Семейството на убитата Кристин ще съди лекаря от линейката и болницата

Започват масови проверки в Пловдивско заради незаконни гонки

Марияна Николова: Не приемам председателския пост в Съвета по киберсигурност като капан

Проф. Олег Асенов, АПИ: Тол системата може да заработи от 1 февруари 2020 г.

България е с най-много жертви при катастрофи с коли в ЕС

Доналд Тръмп отмени посещение в Дания

Президентът на Италия започва консултации за ново правителство

Тръмп: Подкрепям завръщането на Русия в Г-8

Проектите за шофьорски закони отиват за скрап Анонимна работна група от КАТ и ДАИ ги писа 3 години без резултат

На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Приемният център Бусманци прелива от нелегални преселници

Приемният център за прием за бежанци край София Бусманци прелива от мигранти. При капацитет от 300 в момента там са настанени 600 нелегални мигранти, предаде БГНЕС.

От началото на годината само през този приемен център са преминали над 24 000 души, повечето от тях са нелегални мигранти от Афганистан, Пакистан и Ирак. От време на време идват и по цели сирийски семейства, но повечето от тях не се задържат дълго време.

Бусманци се намира край София и се води като Специален дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“ на МВР. Съгласно закона там се настаняват само чужденци, които са пребивавали незаконно в България и на които е издадена заповед за депортиране или заповед за експулсиране.

След краткото затишие в началото на месец декември, за периода от 9 до 15 декември от МВР отново отчетоха засилване на мигрантския натиск. Установените мигранти за периода са 226, от които 163-ма са заловени във вътрешността на страната, 33 при опит да влязат на наша територия, а 30 при опит да я напуснат.

Общият брой на задържаните мигранти от началото на 2016 г. достига вече 18 659 души. Това е доста по-малко в сравнение с рекордно установените за цялата 2015 г. мигранти на българска територия, които бяха 31 174 души. Положението в центровете към Държавна агенция за бежанците към момента е нормализирано и заетостта там е спаднала на 80%. От 5490 места са заети 4379.

Запълването на центровете от “затворен тип”, които са към “Миграция” на МВР обаче е 125%, т.е. при капацитет за 1200, приведените в тях мигранти за 1498. На външни адреси са настанени 503 мигранти.

/БГНЕС/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.