Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Пробив в медицината – кръвен тест открива рак Експерименти с 1005 пациенти показали 70% успеваемост

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Вдигат 5-звезден хотел в центъра на София Ще се намира на Солни пазар на мястото на бившия цирк

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Приемът на документи за новото спортно училище в Пазарджик започва на 20 май

Приемът на документи за новото спортно училище в Пазарджик стартира на 20 май, съобщиха от градската управа. Първият тур за подаване на документи ще е от 20 май до 20 юни, а вторият ще е от 10 до 18 август. Необходимите документи за кандидатстване са заявление по образец на училището, подписано от ученика и родителя (настойника или попечителя), в което са заявени желаните спортове за прием, копия от акта за раждане и ученическата книжка, медицинско свидетелство със заключение, че съответният вид спорт не е противопоказен за здравословното състояние на ученика, издадено от личния лекар и придружено от медицински картон с нанесени имунизации, и застрахователна полица „Злополука“ за дните на изпита по вида спорт. За учениците, които не са от Пазарджик, спортното училище предлага общежитие, столово хранене и карта за междуградски транспорт, допълниха от общината.
Със своя заповед от 24 февруари 2017 г. служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева утвърди държавния план-прием за Спортно училище-Пазарджик за учебната 2017/2018 г. Заложените в план-приема спортове по класове и паралелки са:
– 2 паралелки в пети клас от по 26 ученици – футбол (22 момчета) и бадминтон (4 общо момчета /момичета) в едната и художествена гимнастика (6 момичета), плуване (8 общо момчета/момичета), модерен петобой (8 общо момичета/момчета) и джудо (4 общо момичета/момчета) в другата;
– 2 паралелки в шести клас от по 26 ученици – художествена гимнастика (4 момичета), футбол (16 момчета), бадминтон (2 общо момичета/момчета) и бокс (4 момчета) в едната и плуване (4 общо момичета/момчета), джудо (2 момичета/момчета) и волейбол (20 общо момичета/момчета) в другата;
– 2 паралелки в седми клас от по 26 ученици – плуване (6 общо момичета/момчета), футбол (12 момчета), бокс (4 момчета) и модерен петобой (4 общо момичета/момчета) в едната и художествена гимнастика (2 момичета), джудо – 6 общо момичета /момчета), бадминтон (6 общо момичета/момчета) и волейбол (12 общо момичета/момчета) в другата.
С оглед реализирането на приема и успешното стартиране на дейностите в новото спортно училище в Пазарджик, ще се назначат директор и ръководен екип. На заседанието на ОбС от 30 март кметът Тодор Попов уведоми съветниците, че техният колега Георги Георгиев от групата „Тодор Попов За Пазарджик“ ще е директорът на новото училище. Бившият джудист и медалист от олимпиадата в Атина през 2004 г. е трети мандат в кметската група съветници, а преди това също беше такъв, но от НДСВ. Георги Георгиев е и почетен гражданин на Пазарджик от 2004 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.