Нови актове за разходки на открито във Варна Изписаха трима излекувани от COVID-19

5 са новите случаи на коронавирус у нас

Италиански микробиолог: Болните от COVID-19 с леки симптоми трябва да бъдат изолирани в специални центрове

Нова заповед: На обществени места задължително с маска

Удължиха забраната за полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

Препоръчват цистерни с вода на полето за лична хигиена

Шеът на испанския кризисен щаб – с коронавирус

Теменужка Петкова: Към момента енергийният сектор е стабилен

Фирма за ученически униформи дари маски за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“

Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Петър Андронов, председател на Асоциация на банките в България: Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Приеха бизнес плана на ВиК-Шумен с ценови скок на водата

Снимка: Цветелина Георгиева

Общинския съвет на Шумен одобри в четвъртък бизнес-плана на местното ВиК за следващите 5 г., в който е заложена и по-висока цена на водата от 3,26 лв. за кубик. В момента шуменци плащат 2,64 лв. Завишението на цената се оказа препъни камъкът за бизнес-плана, който беше обсъждан бурно и на предходна сесия в присъствието на зам.министъра на регионалното развитие Малина Крумова. И на тази дебатите бяха разгорещени. С 22 гласа „за“ и 14 „против“ съветниците решиха на предстоящото заседание на ВиК Асоциацията кметът Любомир Христов да подкрепи документа.
Одобрението си дадоха всички съветници от ГЕРБ, макар че преди месец двама Владислав Горанов и д-р Стоян Тодоров с лични изявления се обявиха против. БСП бяха против, а групата на ДПС не участваха в гласуването. Групата на АБВ-Народен съюз беше „за“. Разногласие имаше и в групите на Реформаторите и Патриотите.
Както „Труд“ писа, още на предходното заседание съветникът Добромир Драев от РБ показа организирана от него подписка, подкрепена от над 4 000 шуменци срещу завишението. Бизнес-планът уж беше отложен за доработване, а сега влиза в същия вариант, коментираха съветници.
Според шефа на ВиК Красимир Марков обаче, малцина са си направили труда да вникнат в него. Той обясни, че ако не бъде приет, това ще бъде пречка дружеството да кандидатства по европрограми за нов довеждащ водопровод и за пречиствателна станция за питейни води.
Кметът на Шумен Любомир Христов настоя ВиК да дава на всеки 3 месеца отчет как намалява загубите на вода, да не се вдигат заплатите в дружеството и качествено да се възстановяват улици след авариите.
Нова цена на водата за абонатите на ВиК-Шумен може да влезе в сила само при одобрение от Комисията по енергийно и водно регулиране.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.