От петък до неделя са установени 10 735 нарушения в цялата страна Отнети са 160 свидетелства за управление на МПС

Москва хока САЩ заради Сирия Лавров: Вашингтон пречи на връщането на бежанци

„Реал“ с антирекорд по посещаемост

Започна изграждането на спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград

Община Варна събра 33 000 лева от такса „домашен любимец“

„Ботев“ (Пловдив) се подсилва с бразилец

Лекарският съюз за починалата родилка в Сливен: Напрежението към лекарите, няма да разреши проблемите

Обвиниха нападателя от Лондон в опит за убийство на цивилни граждани и на полицаи

Министър Захариева поиска незабавна среща между КФН и кипърското финансово министерство

Полицията издирва 32-годишен мъж

„Огнена фиеста Чиракман“ ще освети символа на Каварненския залив

Една от създателките на #MeeToo правила секс с непълнолетен и му платила да мълчи

Задържаха дрогирана шофьорка, с прекратена регистрация на колата и чужди табели

Себастиян Курц: Корабите с мигранти не трябва да се допускат в Европа

Вижте разширението на столичния бул. „Монтевидео“ от птичи поглед (ВИДЕО)

Приеха бизнес плана на ВиК-Шумен с ценови скок на водата

Снимка: Цветелина Георгиева

Общинския съвет на Шумен одобри в четвъртък бизнес-плана на местното ВиК за следващите 5 г., в който е заложена и по-висока цена на водата от 3,26 лв. за кубик. В момента шуменци плащат 2,64 лв. Завишението на цената се оказа препъни камъкът за бизнес-плана, който беше обсъждан бурно и на предходна сесия в присъствието на зам.министъра на регионалното развитие Малина Крумова. И на тази дебатите бяха разгорещени. С 22 гласа „за“ и 14 „против“ съветниците решиха на предстоящото заседание на ВиК Асоциацията кметът Любомир Христов да подкрепи документа.
Одобрението си дадоха всички съветници от ГЕРБ, макар че преди месец двама Владислав Горанов и д-р Стоян Тодоров с лични изявления се обявиха против. БСП бяха против, а групата на ДПС не участваха в гласуването. Групата на АБВ-Народен съюз беше „за“. Разногласие имаше и в групите на Реформаторите и Патриотите.
Както „Труд“ писа, още на предходното заседание съветникът Добромир Драев от РБ показа организирана от него подписка, подкрепена от над 4 000 шуменци срещу завишението. Бизнес-планът уж беше отложен за доработване, а сега влиза в същия вариант, коментираха съветници.
Според шефа на ВиК Красимир Марков обаче, малцина са си направили труда да вникнат в него. Той обясни, че ако не бъде приет, това ще бъде пречка дружеството да кандидатства по европрограми за нов довеждащ водопровод и за пречиствателна станция за питейни води.
Кметът на Шумен Любомир Христов настоя ВиК да дава на всеки 3 месеца отчет как намалява загубите на вода, да не се вдигат заплатите в дружеството и качествено да се възстановяват улици след авариите.
Нова цена на водата за абонатите на ВиК-Шумен може да влезе в сила само при одобрение от Комисията по енергийно и водно регулиране.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.