Масови арести след атаки срещу роми в Париж

Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Главният прокурор на Турция и заместничката му в музей „Етъра” опитаха как се тъче

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Възпоменание пред Паметника на Одринската епопея в Деня на Тракия (СНИМКИ)

Административният капацитет в България сe е подобрил с над 4% Това сочат резултатите от национално проучване „Индекс на административния капацитет на държавната администрация” на Стопанска академия

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Това ли наричате футбол?

Пламен Таушанов, БАЗП: Над 15 000 българи умират годишно заради замърсяването на въздуха

Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Момчета потрошиха площадка, камери ги записаха

Англия с жалба до УЕФА, заради маймунски звуци

Обезопасяват парка „Борово око” в Търговище По предписание се премахват стари дървета и се засаждат нови видове

Възможности за студентски бригади във Великобритания представиха в Стопанска академия

Роналдо: Спокойно, готов съм до седмица

Приеха бюджета с голямо мнозинство с гласове на ГЕРБ, РБ, БДЦ и „Атака“ (обзор)

След няколкодневна политическа полемика депутатите приеха на първо четене проектобюджета на държавата с голямо мнозинство. Гласовете „за“ бяха 102, „против“ – 58, а 11 се въздържаха. Подкрепиха го ГЕРБ, Реформаторският блок, БДЦ и „Атака“. Въпреки че от Патриотичния фронт заплашиха правителството в оставка, че няма да го подкрепят, ако минималната пенсия не стане 300 лева, само един от тях гласува „против“, останалите се въздържаха. „Против“ гласуваха БСП, ДПС и АБВ.

Приемането ще даде стабилност на държавата и ще гарантира реформите“, каза Диана Йорданова от ГЕРБ. Колегата й от БСП Румен Гечев се опита да убеди депутатите в залата, че предложението на левицата за прогресивното облагане е добро. Финансовият министър Владислав Горанов напомни, че сегашната данъчна система е най- справедливата.

В проектобюджета за догодина е заложен 2,5% ръст на икономиката, 1,5% инфлация и дефицит 1,4% от БВП. Минималната работна заплата ще се увеличи до 460 лева от 1 януари 2017 г.

Владислав Горанов: Годината може да приключи с излишък

Хубаво е, че намерихме сили в мнозинството, което досега подкрепяше правителството, за да дадем възможност държавата да продължи по пътя си без сътресения“, заяви министърът на финансите в оставка Владислав Горанов на брифинг в парламента. По думите му подкрепата на бюджета за ДОО и на този на НЗОК на първо гласуване и евентуално отхвърляне на държавния бюджет щяха да родят доста интересен казус за несъгласуваност между отделните бюджети и да принудят следващото правителство да изпълнява сбъркани помежду си и противоречиви финансови рамки.

Няма да подкрепим промяна на данъчния модел. Смятаме, че предложението за увеличение на минималните пенсии също е неприемливо както от гледна точка на пенсионния модел, така и от гледна точна на ресурса, който изисква“, посочи Горанов. По думите му прогнозите на Министерството на финансите сочат, че вместо планирания по закона за 2016 г. дефицит в размер на 1,8 млрд. лв., годината ще приключи с балансиран бюджет или дори с излишък.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. благодарение на гласувалите бюджета работещите бедни пенсионерите със 150 лв пенсия ще се надяват на всевишния да им помогне защото държавата не иска до кога с тая беднотия и геноцид наложен от герб

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.