Приеха по спешност Аян Садъков заради задушаване

Една от футболните легенди на „Локомотив” (Пд) Аян Садъков е бил приет по спешност около 1 часа след полунощ в събота в КАИЛ (Клиниката по анестезиология и интензивно лечение) на Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив заради задушаване вследствие на болестта АЛС (амиотрофична латерална склероза), с която бившият национал се бори вече четвърта година.

„Не знам на кой свят се намирам покрай проблемите с татко. А и не можем да сме до него в тази клиника, тъй като там не пускат и най-близките на пациентите, и само получаваме информация през някой и друг час”, съобщи за „Труд” Ерол Садъков, по-големият от двамата сина на Аян Садъков, и допълни през сълзи: „Явно моментът настъпи!”

Според лекарите проблемите с дишането са се появили вследствие на подуване на езика, който остава неподвижен и води до задушаване на болните от АЛС. Затова 55-годишният бивш халф и треньор е поставен на командно дишане и на роднините, приятелите и стотиците хиляди фенове на „Локомотив” (Пд) и българския футбол не им остава нищо друго освен да се молят за живота на Аян Садъков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ