Призиви за бойкот на „Кока Кола” в Унгария Броженията са заради реклама на напитката с хомосексуалисти

Будапеща е осеяна с плакати с посланието „Нула захар, нула предразсъдъци”, на които са изобразени гей двойки.

Кампанията е заради предстоящия музикален фестивал „Сигет”

Разгорещени дебати, критики и дори призиви за бойкот на „Кока Кола” в Унгария предизвика рекламна кампания на напитката, пише „Политико”.

Рекламите под мотото „Любовта е любов” са заради предстоящия музикален фестивал „Сигет”, но причината за разгорелите се страсти е, че на тях са изобразени еднополови двойки.

Днес започва „Революция на любовта” – мероприятие, което ще продължи една седмица в Будапеща и част от което са плакатите из града с щастливи гей двойки и посланието „Нула захар, нула предразсъдъци”.

Ищван Болдог, депутат от управляващата партия „Фидес”, призова за бойкот на продуктите на компанията по време на „провокативната” кампания. Крайнодесни сайтове подеха критиките му. „Хомосексуалното лоби се опитва да обкръжи Будапеща и да не ни остави пространство да го избегнем”, написа един от тях.

Унгарският премиер Виктор Орбан, който обича често да изтъква, че защитава европейските християнски традиции, се е изказвал неведнъж против равните права на еднополовите двойки.

Официално „Фидес” не подкрепи призива на Болдог и заяви, че унгарците са свободни да изберат дали да пият „Кока Кола”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.