„Алфа Рисърч“ от 100% паралелно преброяване: „Демократична България“ не прескача бариерата, ВМРО вкарва втори евродепутат

„Галъп интернешънъл“ от 100% паралелно преброяване: Пет български формации в Европарламента

На 27 май 2019 да почерпят

Кънчо и Андрей отново на висота

Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 май 2019

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Бюлетините вече пристигат в зала „Арена Армеец”

Приключва проект „Осигуряване на независим живот в Община Горна Оряховица“

Приключва реализирането на дейностите на изпълняваният от Община Горна Оряховица проект „Осигуряване на независим живот в Община Горна Оряховица” по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Проектът е на стойност 499 968,30 лева.

В изпълнение на проект „Осигуряване на независим живот в Община Горна Оряховица” бяха предоставяни почасови интегрирани услуги: социалните услуги „Домашен помощник” и „Личен асистент”, психологическа подкрепа и консултиране, здравна помощ и социална работа и консултиране, според индивидуалните потребности на лицата. Услугите бяха предоставяни от екип с подходящо образование и професионален опит от Звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж – гр. Горна Оряховица. След извършване на подбор, първоначално бяха подбрани и включени в дейностите по проекта, вместо предвидените 50 потребители – 81 потребители. Договори за ползване на услугата „Домашен помощник” и подкрепящи и/или здравни услуги бяха сключени с 81 лица.

На по-късен етап, след приключването на процедура „Нови алтернативи” беше извършен подбор и първоначално вместо предвидените 40 потребители, бяха сключени договори за ползване на услугата „Личен асистент” и подкрепящи и/или здравни услуги с 41 лица и договори за ползване само на подкрепящи и здравни услуги със 7 лица. В рамките на проекта – 18 месеца, интегрирани почасови услуги бяха предоставяни на общо 140 лица от целевaта група, от които услугата „Домашен помощник” и подкрепящи и/или здравни услуги бяха предоставяни на 84 лица, услугата „Личен асистент” и подкрепящи и/или здравни услуги бяха предоставяни на 50 лица, а само подкрепящи и здравни услуги бяха предоставяни на 6 лица. По проекта бяха обучени 34 лица, като въвеждащо обучение за домашен помощник преминаха 18 лица, а въвеждащо обучение за личен асистент преминаха 16 лица.

Осигурена беше заетост на общо 66 лица: 27 домашни помощника, 36 лични асистента, 1 социален работник, 1 медицинска сестра и 1 психолог. В изпълнение на проекта бяха реализирани мерки за информация и публичност. Управлението на проекта се осъществи от екип, състоящ се от ръководител, счетоводител, технически сътрудник и експерт „човешки ресурси”.

Проект „Осигуряване на независим живот в Община Горна Оряховица” беше с обща продължителност от 20 месеца, от 16.09.2015 г. до 16.05.2017 г. Постигната беше общата цел на проекта, а именно беше подобрено качеството на живот на 140 лица – възрастни хора и хора с увреждания, преодолени бяха последиците от социалното изключване и бедността.

На реалния пазар на труда бяха върнати лица, които полагат грижи за близките си с увреждания. За близките им беше осигурена комплексна и дългосрочна грижа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.