На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Приключиха консултациите за РИК

Приключиха консултациите между политическите партии и коалиции от партии за определяне състава на Районна избирателна комисия на 2-ри Бургаски избирателен район  за произвеждане на изборите за Народни представители на 26 март 2017 година. Това съобщиха от областната управа.

С решение на ЦИК са определени общият брой на членовете на районните избирателни комисии – 17 за РИК Бургас, и разпределението им според представителството на парламентарно представените партии и коалиции в НС, както следва: за партия „ГЕРБ” – 6 членове, за коалиция „БСП лява България” – 3 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Реформаторски блок“ – 2 членове, за коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за коалиция „АБВ“ – 1 член. Представителите на партиите не стигнаха до споразумение за разпределението на ръководните места в РИК Бургас.

Липсата на съгласие е за  позицията секретар. Предложението на ГЕРБ юристът Елка Стоянова да оглави състава беше прието от всички. За двете места на зам.-председатели постъпиха две предложения, съответно от „БСП лява България“ предложиха  Георги Михов, а от  „Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО“ –  Антон Стоянов. ДПС и Реформаторският блок пожелаха техни представители да поемат секретарско място, като предложиха съответно Севим Неджатиева и  Иванка Кирязова. Липсата на съгласие по време на консултациите, свикани от Областния управител, налага Централната избирателна комисия да разпредели местата. От администрацията на Чолаков незабавно ще изпратят необходимите документи в София, от където ще утвърдят окончателния състав на комисията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.