В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Приключиха консултациите за РИК

Приключиха консултациите между политическите партии и коалиции от партии за определяне състава на Районна избирателна комисия на 2-ри Бургаски избирателен район  за произвеждане на изборите за Народни представители на 26 март 2017 година. Това съобщиха от областната управа.

С решение на ЦИК са определени общият брой на членовете на районните избирателни комисии – 17 за РИК Бургас, и разпределението им според представителството на парламентарно представените партии и коалиции в НС, както следва: за партия „ГЕРБ” – 6 членове, за коалиция „БСП лява България” – 3 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Реформаторски блок“ – 2 членове, за коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за коалиция „АБВ“ – 1 член. Представителите на партиите не стигнаха до споразумение за разпределението на ръководните места в РИК Бургас.

Липсата на съгласие е за  позицията секретар. Предложението на ГЕРБ юристът Елка Стоянова да оглави състава беше прието от всички. За двете места на зам.-председатели постъпиха две предложения, съответно от „БСП лява България“ предложиха  Георги Михов, а от  „Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО“ –  Антон Стоянов. ДПС и Реформаторският блок пожелаха техни представители да поемат секретарско място, като предложиха съответно Севим Неджатиева и  Иванка Кирязова. Липсата на съгласие по време на консултациите, свикани от Областния управител, налага Централната избирателна комисия да разпредели местата. От администрацията на Чолаков незабавно ще изпратят необходимите документи в София, от където ще утвърдят окончателния състав на комисията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.