Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Приключи дигитализацията на населените места от община Свищов

Приключи основен етап от цифровизацията на община Свищов. Извършена е пълна дигитализация на населените места в Общината, изграден е напълно нов, модерен електронен архив, съобразен с новите европейски стандарти.

Аархивът позволява дистанционна връзка, чрез уеб базиран сървър на всички населени места, както поотделно, така и в комплект. Извършването на справки, касаещи издаване на удостоверения се случва от населените места, в рамките на няколко минути и това води до значително облекчаване жителите на селата и спестяване на много време и финансови ресурси, както на населението, така и на общинска администрация.

Съгласно Закона за гражданска регистрация (ЗГР), актовете по гражданско състояние са приведени в архивен вид, така че да отговарят на изискването за 130 години съхранение.

В населените места достъп до електронната база ще имат кметовете на кметствата или съответният служител, отговарящ за административно-правното и информационно обслужване. Те ще могат, след заявление от страна на съответния жител, да издават копие от актове по гражданско състояние, но не и дубликати – дубликатите ще бъдат издавани само от експертите „Регистрация и ЕСГРАОН” в общинска администрация, гр. Свищов.

На следващия етап от цифровизацията предстои дигитализиране на архива за град Свищов, след което целият процес ще бъде успешно финиширан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.