Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Мотоциклетист пострада при сблъсък с лек автомобил Катастрофата станала край Къпиновския манастир

Спипаха затворник, забравил да се върне в килията след отпуск

Любовна лудост завладява Варна Започва 27-ото издание на международния филмов фестивал

Анджелина Джоли изпрати със сълзи Мадокс в университета в Южна Корея

АПИ: Възстановяването на виадукта на магистрала „Струма“ ще струва 1,86 млн. лева

Обама купуват голямо имение на остров за 14 милиона долара

Малките прегрешения не са съвсем безобидни

Столичната община няма да плаща за подмяната на ограничителите по „Граф Игнатиев“

Издирват ранен украински турист в района на връх Мальовица

Надал яхна 370 коня Тенисистът подкара нов автомобил

Русия представи първата в света плаваща АЕЦ (ВИДЕО)

550 руски учени обвиниха Кремъл в кампания на репресии срещу протестиращи

Google е закрил 210 канала в YouTube заради дезинформация

Прикованата на легло Саша твори красота в помощ на бездомни котета Младата жена търси нов дом на стотина мустакатковци

Саша Георгиева е млада жена като милиони у нас, с мечти, планове за бъдещето и щастлив личен живот. До мига, в който не чува диагнозата тумор на гръбначният мозък, който, за съжаление, е открит късно. История, която не е различна от тази на стотици българи, които се борят с тежки заболявания. С едно изключение – Саша, дори прикована на легло, помага – на стотици бездомни котараци, приютени от друга добродетелка.

„В продължение на 7- 8години се борих, но постепенно краката не ме слушаха, болката се засилваше с всеки изминат ден и в един такъв, уж нормален ден, паднах и повече не се изправих. Последваха четири операции, отстраниха тумора на третата операция, но той беше пораснал и прекъсна гръбначният ми мозък. Болките са ужасни дори и сега. Това е симптоматична постоперативна болка, която не спира. Последната операция за отстраняване на болката не излезе успешна. По здравна каса общо ми струваше около 5000 лв. С помощта на семейство и приятели платихме операцията, но болката остана. От 5 години не мога да ходя, дори и не мога да седя. От време на време сядам на леглото, но за малко, защото после ме боли повече.” – разказа Саша. Болката, обаче, не може да и попречи да твори невероятни плетени красоти в помощ на стотина бездомни котета, приютени от Лилия Стоянова от Бургас. Саша попада на Лили чрез социалните мрежи и решава, че, вместо да оплаква съдбата си, може да бъде полезна на четирикраките мустакатковци. И започва да твори красота – прекрасни котешки кошчета, панерчета с котешки мотиви, декоративни възглавнички за столове, домашен текстил, несесерчета и украси за маси. Продава ги чрез социалната мрежа, а всеки приход отива за нова прежда и за котенцета на Лили.

„Всичко е изплетено от мен с много любов, но като спрат поръчките, съм сякаш и с вързани ръце! А сега има нов проблем – Лилия търси нов дом за котаците, но намереното е отдалечено, а тя няма кола. Искам да и помогна. Имам си един четирикрак другар, за когото се грижи приятелят ми. Той се грижи и за мен, както и родители ми.” – сподели Саша. И сякаш между другото допълва през какви перипетии минава – апартаментът и в Казанлък, в който живее, се нуждае от ремонт; количката и е стара, н пък по-удобна от предложената от Социални грижи, а от два месеца е без пенсия, защото очаква новото решение на ТЕЛК.

„Много мога да разкажа за себе си, но не става дума само за мен. Много инвалиди са така. Искам да се боря и да помагам и на себе си, и на другите.” – допълва Саша.

Младата жена изработва мартенички, гривни и други аксесоари, които може да видите на страницата и в социалните мрежи, да и поръчате да ви изработи нещичко, да и подарите прежда или да се свържете със Саша Георгиева, ако решите, че може да помогнете на една млада жена да живее пълноценно: https://www.facebook.com/sasha.georgieva.7?__tn__=%2CdlCHR&eid=ARAsDtMoNylcn5TG0A0wtnhIUAtmedJdAe10Byro32eOw1i44NgYTW9oUqNKj9MMDc6r67_hm3Q6M4Yj&hc_ref=ARRonodUa0MrdG9ICmMxQhyZCiGGcowycHF3Mkfb4JsvPuPgC7aOub4ORu21hWOCDkc&hc_location=group

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.