Примера иска изваждане на ПСЖ от Шампионската лига

Хавиер Тебас, шефът на испанската футболна лига, пожела изваждане на ПСЖ от Шампионската лига. За целта е изготвен доклад от 44 страници срещу френския гранд, съобщава „Марка“, позовавайки се от своя страна на „Екип“.

Документите са изпратени в централата на УЕФА още през август, а една от основните причини е скандалното привличане на Неймар срещу 222 млн. евро на „Парк де Пренс“. Според Тебас реалните доходи на парижкия клуб не могат да оправдаят инвестициите, които се правят през последните сезони.

„Виждаме, че ПСЖ и „Манчестър Сити“ харчат много повече от всички останали клубове през последните години - обяснява Тебас, който и преди е критикувал публично политиката на двата отбора. - Френският тим е похарчил 344 млн. евро през 2014 г., в сравнение с 237 млн. на „Манчестър Юнайтед“, 224 млн. от „Реал“ (Мадрид) и 185 млн. от „Барселона“. Ла Лига стигна до заключението, че спонсорството на Катар е със 73% по-голямо от това на „Юнайтед“, „Реал“ и „Барселона“. Приходите са пряко или непряко свързани с държавата, а ПСЖ продължава да мами икономически.“

Докладът на Тебас е довел до разследване, а Ла Лига възнамерява и за в бъдеще да бъде с основата на подобни инициативи срещу клуба от Париж.

„Ще изчакаме до края на годината, за да видим какво действие ще предприеме УЕФА - обясни още Тебас. - Ако не се случи нищо, ще се обърнем към Европейския съюз. Ако установим, че ПСЖ е виновен, не трябва да участва в Шампионската лига.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят