Принц Хари и Меган изпратиха благодарствена картичка в с. Баничан за сватбен подарък

Големи вълнения тресат тези дни жителите на гоцеделчевското село Баничан, защото получили картичка лично от принц Хари и Меган. Писмото от кралския двор е адресирано до читалището, което през май месец изпратило сватбен подарък на младото семейство-чифт от прочутите плетени, баничански чорапи.

"По стар български обичай решихме да им изпратим като дар два чифта плетени чорапи, изработени в характерен баничански стил. Колетът отпътува за Англия през месец май, а ето че вече получихме и благодарствено писмо от младото семейство", сподели Румяна Джибова, секретар на читалище "Изгрев".

В Баничан не очаквали отговор, но когато получили писмото от принца направо ахнали. Освен благодарствения адрес, в плика имало и снимка от сватбата на принц Хари и Меган. За всички жители на Баничан това е невероятен жест на внимание и уважение от страна на принца и съпругата му.

И голяма реклама за баничанските чорапи. Те са известни отдавна в цял свят и читалището е превърнало в традиция изпращането им на известни личности в чужбина.

Наскоро читалището пак е предприело рекламна офанзива, този път са пратили чорапи на младоженец от Зимбабве.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България