Приоритет за Барса е спешното спазаряване на Нико Уилямс

Крилото на Атлетик Билбао Нико Уилямс иска да играе само в Барселона. Каталунският клуб вече води преговори с полузащитника. Интерес към него проявяват Челси и Арсенал. Преговорите между каталунците и агента на играча продължават по план. Новият треньор на тима от Ла Лига Ханзи Флик го иска в състава си, директорът Деко - също. Времето е от решаващо значение, тъй като Барса се опитва да изпревари клубовете от Висшата лига.

Барселона набеляза нападателя на Атлетик Билбао като голям приоритет за този трансферен пазар и иска да плати клаузата му за прекратяване, която възлиза на почти 60 милиона евро. Междувременно Деко се срещна тази сряда с агента му Феликс Тайнта в Сарагоса. Крилото е във ваканция, след като беше една от най-големите звезди на Испания в Евро 2024 и планът на Барса е да го включи директно в предсезонната подготовка.

Йон Уриарте, президент на Атлетик Билбао пък се ядоса на „натиска“, който беше оказван върху Нико по време на лагера на националния отбор: „Той беше подложен на бомбардировка от въпроси за бъдещето му по прекомерен и неконтролиран начин. Испанската футболна федерация не знаеше как да го защити".

Барселона е готова да отдели 120 милиона евро за дуото Нико Уилямс от Билбао и Дани Олмо от Лайпциг. 

На 14 юли Уилямс стана европейски шампион като част от националния отбор на Испания. Той отбеляза гол във финала с Англия (2:1) и бе избран за най-добър играч на мача. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят