Пристанище Варна награди авторите на 51 фотографии на ветроходите от Тол Шипс

Изпълнителният директор на "Пристанище Варна "ЕАД Петър Сеферов

Общо 51 фотографии бяха допуснати за участие в представителната изложба, която бе открита във вторник в сградата на Морска гара - Варна.

Основната цел на организирания конкурс „Пристанище Варна - домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016" е запечатването на уникалната атмосфера, красотата и величието на престижната международна регата. Домакинът на регатата осигури награден фонд от 2800 лева под формата на ваучери за закупуване на фототехника.

Общо 215 автора изпратиха 690 фотографии за конкурса. “Благодаря на всички , които се включиха във фотографския конкурс на „Пристанище Варна“ ЕАД. Днес е своеобразен празник, тъй като вие повторно ни давате възможност да се докоснем до магията „Тол шипс“.

За пореден път градът и пристанището доказаха, че могат да приемат толкова мащабно международно събитие. Положихме значителни усилия за подобряване на цялостната визия на зоната, в която бяха посрещнати ветроходите, а резултатът бе най-високата оценка от страна на организаторите от „Sail Training International”, каза изпълнителният директор на порта Петър Сеферов.

След награждаването той уточни, че от началото на годината в терминалите на пристанище Варна са обработени над 8.2 млн.тона товари, а само за първата седмица на ноември са преминали над 216 хил.тона товари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони