Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

10 души са арестувани при акция срещу наркоразпространението в София

Корнелия Нинова препуска на кон през планината

Турски превозвач купува 10 самолета „Боинг“ 737 MAX за 1,2 млрд. долара

Ево Моралес се опасява от гражданска война в Боливия

Присъждат Почетния знак на Ректора на ВТУ на именит професор

С Почетен знак на Ректора на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ ще бъде удостоен проф. д.ф.н. Иван Харалампиев навръх Деня на народните будители. Той бе ректор на великотърновската Алма матер през периода 1999 – 2007 година. Отличието му се присъжда за големи заслуги и принос за издигането и утвърждаването авторитета на Великотърновския университет и по случай 70-годишнината му.

На 31 октомври в Аулата на учебното заведение ще се проведе Тържествено събрание по случай Деня на народните будители. Събранието ще започне с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Академично слово ще изнесе проф. д.ф.н. Иван Станков.

На тържественото събрание ректорът на Великотърновския университет от 1984 до 1987 проф. д.ф.н. Станьо Георгиев ще връчи грамотите Maxima cum laude на повишените в научна степен и академична длъжност преподаватели в периода 1 октомври 2015 г. – 1 октомври 2016г. Това са 15 професори, 8 доктори на науките, 13 доценти и 68 преподаватели с образователна и научна степен „доктор“.

Тържественото събрание щe продължи с удостояване с Почетното отличие „Преподавател на годината“. То се администрира от Студентския съвет на Университета. Номинации за съответните кандидати се правят само от обучаващи се в Университета бакалаври, магистри, докторанти и специализанти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.