Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Приходите от данъка върху автомобилите спадат с 5,3 на сто

Приходите от имуществени и други местни данъци през новата година в Сливен са планирани на 12,3 млн.лева, показват цифрите в проекто-бюджета на общината. Спрямо предходната година намалението е от 2 процента. Имотният данък няма да поскъпва. А приходите от данъка върху превозните средства ще спаднат с 5,3 на сто, тъй като при формирането му са заложени най-ниските ставки, определени от закона.

Общият размер на приходите възлиза на 35,8 млн.лева или с близо 2 млн.лева по-малко в сравнение с плана за 2018 година.

Кметът на Сливен Стефан Радев
Кметът на Сливен Стефан Радев

Новият общински бюджет на Сливен се характеризира с оптимизиране на разходите, засилена фискална дисциплина и осигуряване на средства за инвестиционната програма, в която приоритет са ангажиментите по европейските оперативни програми, съобщиха от местната администрация. Бюджетната рамка възлиза на 92 млн.лева. От тях близо 7,7 млн.лева са за капиталови разходи. С целевата субсидия от държавата ще бъдат извършени ремонти на уличната мрежа за 850 хил.лева, на тротоари – за 737 хил.лева и на алеите в гробищния парк – за над 300 хил.лева. Собствените средства, които ще бъдат заделени за капиталови разходи, са в размер на 5,3 млн.лева.

Планирани са средства за обслужване на временни и краткосрочни заеми, получени за осигуряване на финансиране по европроекти, както и за обслужване на облигационния заем на общината в размер на 2,6 млн.лева за погашения, такси и лихви. През 2019 г. община Сливен ще може да “диша” по-спокойно, тъй като успя да ликвидира всички наследени просрочия в размер на десетки милиони левове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.