Приятел или не според зодията

Овен

Най-вълнуващият

Той е тарторът, измислил всички безобразия, които някога сте правили на пияна глава. Около него обикновено ври и кипи - побоища, скандали, арести... Защо ли го слушате? Защото с него винаги е купон! Овенът е най-вълнуващият ви приятел. Пък и леко се опасявате да не го раздразните, защото тогава крещи, хвърля гръмотевици - да не си наоколо! Под предлог че ви прави добронамерена забележка, може да бъде много злобен. Ако сте се класирали да бъдете приятел на Овен - поздравления! Обикновено той има тесен кръг от трима най-добри приятели.

Телец

Най-надеждният

Ако има зодиакален знак, който избира най-хубавите подаръци, това е Телецът. Той има отличен вкус за дрехи, храна, напитки и колиета. Телецът е щедър с приятелите си, стабилен и верен другар. Показва привързаността си с действия, а не на думи. Но очаква и от вас същото - да сте му верни до гроб и да не излизате с други приятели, независимо от коя зодия са те. Ако е наранен, Телецът страда сам, с глава, зарита във възглавницата, за да не го чуе никой как плаче. Единствената му утеха в такъв миг сте вие, неговият приятел, и любимата му музика.

Близнаци

Най-забавният

Родените под знака на Близнаци са магнит - привличат неудържимо, но щом се доближиш до тях, обръщат другия полюс и ви отблъскват. Но дори и Близнаците се нуждаят от истински приятели. Те са като духа от бутилката с шампанско - искрящи, леки и безотговорни, подтикващи към лекомислие и веселие.

С приятел Близнак няма да скучаете, винаги можете да разчитате на откровено, макар и непоискано мнение за това как сте се облекли, дали сте напълнели и имате ли нови бръчки и бели косми. Разгневи ли се, става саркастичен до грубост.

Рак

Майчицата мила

Ракът е майчицата на приятелската ви компания - човекът, при когото всеки от вас поне по веднъж е дошъл да си изплаче болката. Подкрепя ви, знае как се чувствате и как да ви утеши. И все пак най-близките им другари не са много.

Жената Рак обикновено си има кръжец с други две до три вещици, с които при пълнолуние прелитат безшумно с метлите покрай прозорците на бившите гаджета. Ако са мъже, те са единаци - в полунощ самотно вият наум към кръглата луна. Когато се вбесят, стават хапливи и заядливи и от яд отиват да си легнат.

Лъв

Душата на компанията

Той е душата на компанията, разказвачът на вицове, верен другар, който няма да ви остави в беда. Лоялността понякога го кара да върши странни неща, като да ви се налага как да се обличате и храните, с кого да излизате и каква работа да започнете. Това е само защото Лъвът знае по-добре от вас какво ви е нужно - все пак е най-добрият ви приятел! Когато се ядоса, вика, блъска с юмруци и дори плаче, ако смята, че това ще трогне някого. Може да има хиляди приятели във фейсбук и стотици в реалния живот, но се ограничава до трима-четирима най-близки.

Дева

Светият помощник

Девата е светият помощник в нужда, този, който ще ви каже, когато сте на грешен път и трябва да се вземете в ръце. Ще ви даде съвет по всякакви въпроси и този съвет ще се окаже безценен! Знае най-добрите заведения и за секунди - още преди да са ви донесли салатите, ще измисли най-добрата стратегия за излизане от неприятни ситуации.

Обикновено има добра мрежа от социални приятелства, но един-единствен човек, на когото се доверява, и най-често това е някой, с когото са заедно още от деца. Когато се вбеси истински, не го показва.

Везни

Най-толерантният

Ако най-добрият ви приятел е Везни, може да се каже, че сте уредени до гроб с полезни връзки за всякакви ситуации. Ще си купувате кола? Везната има човек, който ги кара от Германия почти нови. Трябват ви плочки за кухнята? Вашият приятел знае кой може да ви намери точно каквито търсите, дори ще ви ги докара до прага. С него винаги ще има за какво да си говорите (обожава да приказва), експерт е както в модата, така и в любовните драми. Той е безкрайно толерантен и не съди хората, особено близките си. Приятелите му са много, истинските - неколцина.

Скорпион

Най-верният

Имате приятел Скорпион? Значи не ви трябва нито бодигард, нито зло куче. Както по принцип не се слави с благия си нрав, въображението е бедно да опише какво би се случило на човек, който се опитва да навреди на негов приятел. Скорпионът е много придирчив в това на кого се доверява. Извънредно лоялен е и никога няма да ви изостави в беда, но преди да ви се довери, ще ви наблюдава дълго, ще подложи верността ви на изпитания, като умишлено ви поставя клопки. Животът с него е низ от приключения, част от които Скорпионът изпуска, понеже винаги закъснява.

Стрелец

Най-веселият

Стрелецът, оптимистичният и дръзкият, ще ви вкара в беля така, както си стоите. С него няма да скучаете. Би направил чудеса от храброст само за да ви оправи настроението. Не се вайкайте, ако след това се озовете я в изтрезвителя, я в потъваща подводница или пък без пари на края на света в някаква съмнителна дупка. Късметът на Стрелеца закриля и вас, така че ще се измъкнете невредими. Дружбата с него има и лоши страни. Трябва да търпите добронамерените му пристъпи на нетактична откровеност, при които мачка чувствата ви като щраус, който мъти яйца “Фаберже”.

Козирог

Мистър Черен хумор

На външните хора им изглежда твърде сдържан. Но Мистър Черен хумор може да бъде доста забавен, дори да се държи като шут, когато е сред близки приятели. От цялата компания той е човекът, който ще ви откара до вас, когато се напиете, ще ви нахрани, ако сте гладни, и напои, ако сте жадни. Козирогът има много познати, но приятелите му се броят на пръсти. Когато се ядоса, диша дълбоко и затваря духа на яда в бутилката - за по-късно, когато ще му се удаде шанс да си отмъсти. Може да бъде много груб, когато го засегнете, нищо че сте най-близкият му приятел.

Водолей

Най-директният

Водолеят не е открит, а директен. Той не е добър, а морално коректен. Вашият приятел е ексцентричен, уникален, бунтовен и е единственият човек, от когото може да очаквате да довтаса на гости в три през нощта, за да си говорите за Фройд. Особено място в живота му заема музиката. След нея са всичките му блестящи идеи, но веднага след това сте вие. Заслужите ли да сте приятел на Водолей, той ще споделя с вас мислите, които прелитат като ракети през съзнанието му, а в замяна от вас се очаква да му осигурите нужната доза приятелско наливане на ум в главата.

Риби

Най-чаровният

Този ваш приятел умее да рисува, да прави най-различни украси, да крои, да създава неща буквално от нищото, да измисля истории и да слуша вашите. Съзидателен, чаровен и надарен с канско спокойствие, той има изключителна интуиция. Затова усеща кога нещо не е наред с вас и знае точно какво да каже, за да ви утеши. Той помни рождения ви ден, както и подробности, като това с колко захар си пиете кафето. Внимание! Така както са милички, ако ги ядосате, Рибите може да станат злъчни и болезнено саркастични. В пристъп на бяс си пускат музика за успокоение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп