Пробация за ученичка, плашила с газов пистолет

Момиче на 16 г., което опря газов пистолет във врата на своя съученичка със заканата да я убие, беше наказано с обществено порицание и 8 месеца пробация. За това време Е.С. от шуменското село Хитрино ще се среща два пъти седмично с пробационен служител. Колкото до порицанието – съобщение за инцидента и наказанието ще бъде окачено на табло в общината. Определението на Районния съд в Шумен идва тази седмица след като момичето признало вината си и сключило споразумение с прокуратурата.

Ученичката размаха газ-сигналния пистолет калибър 9 мм и хулиганства в края на ноември м.г. По време на междучасие на улицата, близо до училище СУ „П.Берон“, тя решила да „респектира“ друго момиче З.Р. Вината му била, че се изказало негативно във фейсбук за приятелка на нападателката. След скарване Е.С. отишла до дома си и взела оръжието на баща си. Опряла го във врата на слисаната ученичка, като със заканата „ще те убия“, предизвикала явен страх, че ще дръпне спусъка. Преди това крещяла, дърпала я за дрехите и я удряла с пръчка по краката. На грозните сцени станали свидетели множество деца.

Наказанието на тийнеджърката е окончателно, тя трябва да заплати 651 лв. деловодни разноски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.