Пробват два варианта за наследници на „перките“ по „Графа“

Преди броени минути приключи заседанието на специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията за разглеждане на проекти за обекти на техническата инфраструктура в разширен състав при дневен ред: Разглеждане на варианти за ограничители на трамвайното трасе на ул. „Граф Игнатиев“ – част от обект „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на гр. София – зона 2“.

Предвид законовото изискване за осигуряване на разграничаване на пешеходното пространство от трамвайното трасе, експертният съвет се спря на два вида ограничителни елементи, единият от които е маркиращ елемент тип “Studs”, а другият вид ограничителен елемент е Тип „Болард“ – лят чугун.

Експертният съвет реши, да възложи поръчването на ограничители от двата типа, които да бъдат разположени на терен, като през следващата седмица в периода 8 -13 април, експертите да извършат оглед на място, след което да вземат окончателно решение кой от вариантите ще осигури безопасността на пешеходците. Допълнително бе поискано от „Зелени системи“ да предложат вариант за кашпи, които да бъдат обсъдени и като допълнителен маркиращ елемент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България