Пробват нова система за анализ на срещите в борбата

На световното по борба за кадети в София се експериментира нова система, която да анализира всяка среща, подобно в тениса. Първенството е своеобразен тест за олимпийската квалификация догодина в „Арена Армеец“, на която ще се раздават последните квоти за игрите в Токио. Финалистите във всяка категория ще си осигурят и участие в японската столица. По време на мондиала в Казахстан през септември пък ще се определят и турнирите, на които ще се изпробват промените в правилата. Те ще влязат в сила от 2021 година.

„Препоръката, която даваме за догодина е да подкрепяте вашия млад президент Христо Маринов, за да може федерацията да е стабилна и да има резултати“, заяви на пресконференция шефът на Международната централа и член на МОК Ненад Лалович. - Не ми благодарете, че дойдох, правя го за всяко голямо първенство. А пък и трябваше да дойда да видя как вървят нещата при моя комшия...“

Преди ден сърбинът откри мондиала в „Арена Армеец“, на който за призовите места ще спорят над 630 състезатели от 53 държави.

„Година преди игрите Токио е повече от готов за олимпиадата - всички билети са продадени, и ако искате да се сдобиете с такъв, шансът за това е все едно да спечелите от лотарията – продължи Лалович.

На снимката:

Ненад Лалович (вляво) в компанията на министър Красен Кралев и председателя на БОК Стефка Костадинова по време на церемонията на откриването на световното за кадети в „Арена Армеец“.

Коментари

Задължително поле