За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Пробиват преспи с военна техника в Шуменско

Шуменското село Велино е под бяла обсада от петък. Половината от къщите бяха без ток и в понеделник следобяд. Заради бедствието и триметровите преспи се подготвяше специализирана военна техника, която да пробие път до населеното място. Набелязани са необходимите мерки, увери зам.-областният управител Петко Шаренков.

Кметът на Велино Димитър Димитров не е напускал кметството от първия ден на бедствието и очаква помощ. Хляб се кара с трактори през нивите. Местни хора обаче недоволстват, че трудно се издържа дни наред без ток. Най-малкият проблем е, че фризерите се разтичат и провизиите се развалят.

Иначе обстановката в област Шумен бавно се нормализира. В понеделник започна ударно чистени на пътищата във всички общини и разбиване на преспи, високи по над 2 метра. Спасителите успяват, защото няма вятър. Възстановен е бил тока и в последното изцяло бедстващо село Страхилица в община Венец. Вода има във всички населени места в областта.

Работи се по разчистването на общинската пътна мрежа в региона и в голямата си част общинските пътища са проходими, съобщават от областната управа.

Оказано е съдействие за доставка на хляб за зареждане на търговските обекти в селата на общините Шумен, Смядово, Велики Преслав и Върбица. Най-лесна е доставката с трактори през нивите.
Снимка Авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.