Банско е ТОП общината за планински туризъм за 2018

Бургаски митничари спипаха недекларирани 23 500 евро в дамска чанта 

Кметът на Свищов награди с почетен знак изявен ученик

Съдии, адвокати и грантови анализатори с донос срещу България до ЕК Авторите недоволни, че Брюксел спрял да пише Мониторинговите доклади по техните “опорни точки”, против са присъединяването на страната ни към Шенген

Руският посланик: Борисов искаше среща на Путин и европейските лидери във Варна

Стрелецът от Страсбург има 27 присъди, лежал в затвори в 3 държави

Хванаха 430 литра ракия, маскирана като ябълков сок

Митничари са хванали контрабандни оръжия, укрити в барбекю и плодове на „Капитан Андреево“

Пуснаха майката на Николай Банев срещу гаранция от 10 000 лева

От 1 до 6 г. затвор и глоба от 20 до 100 хил. лв. за производство на алкохол или тютюневи изделия без разрешително

Цапат със спрей пътни знаци във Варна

Мерцедес връхлетя возилото на бременна жена

Губернаторът на Шумен ще участва в заседанието на КЕВР за водата Старото увеличение още не е дало резултат

5 млн. лв. предвижда да похарчи за чистотата община Търговище Няма да се повишава таксата за битовите отпадъци

Борисов към Камарата на строителите: Не одобрявам линията за дискредитиране на сектора, но призовавам за качествено изпълнение на проектите

Пробив в митниците в доклад на ОЛАФ Подправяни са данни за камиони

Пробив в компютърната система на Агенция “Митници”, при който са подправяни данни за преминали транзитно камиони, влезе в доклад на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Той е разкрит благодарение на активната работа на българската митническа администрация и по сигнал на Агенция “Митници”.

От ОЛАФ са проверили 110 транзитни декларации, докладвани от Агенция “Митници”, която е установила, че операции са били неправомерно завършени.

Транзитни операции са задействани в различни държави от ЕС като Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, като стоката е трябвало да бъде получена в Сърбия и Турция. Но при проверка на българските митнически пунктове, където стоките е трябвало да бъдат обработени, се установява, че камионите никога не са преминавали от там. Българските митнически власти са информирани от сръбските и турските си колеги, че въпросните камиони никога не са влизали на територията на тези две страни. Неправомерното завършване на операциите е извършено чрез използване на зловреден софтуер, което е направило възможно дистанционно проникване в Българската система за управление на транзита, посочват от ОЛАФ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.