Пробив на главен топлопровод в ТЕЦ „София Изток“ е причината за спирането на парното в няколко квартала

ТЕЦ "София Изток". Снимка: Архив

Пробив на главен топлопровод в ТЕЦ „София Изток“ остави без парно и топла вода осем столични квартала – „Младост“-1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град“, „Дървеница“ и „Слатина“. Четири аварийни екипа на „Топлофикация“ работиха от сутринта, когато бе установена повредата като до момента е възстановено само към абонатите на „Младост 1“.

„Аварията е на тополопровод с диаметър от 1200 милиметра, който се е спукал след максималното подаване на топливо. Локализира се точното място на пробива – дали е отгоре на тръбопровода или отдолу, обясни пред „Труд“ говорителката на столичното парно Елизабет Павлова. По думите й аварийните екипи ще бъдат подпомогнати от още четири групи, които ще работят и през нощта.

От “Топлофикация” напомнят, че при аварии имат право на спиране на топлоподаването в рамките на 48 часа.

„Правим всичко възможно да отстраним повредата“, уточни Павлова. От столичното парно се надяват до края на утрешния ден топлоподаването до всички абонати на дружеството да бъде напълно възстановено.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. И вЛозенец няма парно и топла вода и никаква информация.Бяха надули парното за да надуят и сметките а сега им се пукат тръбите.Яво некадърници с връзки са назначени и там.

 2. Каня Елизабет Павлова да дойде да се изкъпе в нас – Младост 1, където било възстановено топлоподаването. И душ гел ще й осигуря.

 3. В кв.Гео Милев също няма вода – студена и топла и парно.Защо не се обяват кварталите, засегнати от аварията?

 4. В Дианабад също няма парно и топла вода, явно се прикрива колко квартали са засегнати!

 5. В кв. “Лозенец” също няма топла вода и отопление. Телефоните на аварийната служба дават непрекъснато заето или са изключени. Информацията на сайта на Топлофикация София за аварията от 05. 02. т.г. също е непълна и некоректна – няма никаква информация , че кв. “Лозенец” е с нарушено /липсващо/ топлоподаване от вчера след обед.

 6. В Изток също няма парно и топла вода а уж било възстановено. На телефоните – винаги са заети и чакаш и пак не се обаждат! Информация на сайта също няма – БЕЗОБРАЗИЕ!

 7. И в НАДЕЖДА БЛ.122 СЪЩО НЯМА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА ОТ 06.02.2017г.
  ТОВА ПРОДЪЛЖАВА И КЪМ МОМЕНТА НА 07.02.2017г.
  НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ?
  НА ТЕЛЕФОНИТЕ НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.