Проведе се финалният етап на състезанието „Най-добър млад шофьор в България“ в пловдивското село Калояново (СНИМКИ)

Състезанието „Най-добър млад шофьор в България“ се организира за първи път у нас по инициатива на FIA и Съюза на българските автомобилисти, съвместно с представители на държавата, неправителствения сектор и бизнеса, предаде МВР. Отдел „Пътна полиция“ при ГДНП е партньор в конкурса.

Уменията на младите водачи бяха изпитани на писта „Дракон“ в пловдивското село Калояново с начален старт в 10 часа. Директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски приветства участниците в състезанието „Най-добър млад шофьор в България“ и им пожела успешно представяне, като им напомни извън рамките на надпреварата да спазват правилата за движение по пътищата.

В състезанието „Най-добър млад шофьор в България“ участваха млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени наказания по Закона за движение по пътищата. Надпреварата се провежда в два кръга. Първият вече приключи, в него всеки, изявил желание за участие, трябваше да реши тест с въпроси от ЗДвП. Той бе успешно преминат от 30 кандидати. Всеки финалист в конкурса трябва да покаже най-доброто във финалната надпревара, като демонстрира уменията си на пътя, оказване на долекарска помощ и технически познания за автомобила. Най-добре представилият се ще бъде обявен за Най-добър млад шофьор на България и ще получи като награда една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Подобно състезание тази година ще се проведе в Словения, Чехия и Словакия, а за пръв път инициативата е била проведена миналата година в Словения.

На финалния етап на състезанието присъстваха още старши комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР – Пловдив, комисар Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“- ГДНП, инспектор Мария Ботева, заместник – министърът на транспорта Ангел Попов , представители на СБА, БЧК, и други официални гости.

Коментари

Задължително поле