Провеждат изнесен кандидат-студентски изпит на Медицински университет - Плевен в Търново

Инициативата е за първи път в старата столица

За първа година Медицински университет – Плевен ще проведе изнесен кандидат-студентски във Велико Търново. Кандидатите ще имат възможност да се борят за място в 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен "Бакалавър" и "Професионален бакалавър".

Решението за изнесените изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната изпитни сесии.

Изпитът в старата столица ще е на 9 март в конферентната зала на хотел „Премиер“ от 10.00 до 12.00 ч. Преди това на 7 и 8 март в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старопрестолния град представители на висшето училище ще вземат участие в кандидатстудентска борса.

По време на изнесените изпити кандидат-студентите на МУ-Плевен могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности "Акушерка", "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Помощник-фармацевт", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Опазване и контрол на общественото здраве" и "Медицинска козметика" и "Социални дейности".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони