Провежда се специализирана полицейска операция в Сливен

Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор „Специални тактически действия”, служители на РУ - Сливен, сектор „Пътна полиция”, НАП и Областната дирекция по безопасност на храните извършват проверки на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси в сливенския квартал „Надежда” и на територията на града.

Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите, съобщават от полицията.

На територията на квартал „Надежда” са проверени шест обекта - магазини за хранителни стоки и дрехи, златарски магазини и заложни къщи. Иззети са тетрадки и тефтери с имена, според собствениците на обектите за продажба на стоки на вересия. Образувано е едно досъдебно производство за нерегламентирана продажба на стоки, обект на авторско право.

Иззети са над 25 спортни артикула, носещи лога на световни марки.

На входа и изхода на квартала са изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Полицейските екипи извършват контрол за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотични вещества и други нарушения на Закона за движение по пътищата. До момента са съставени 7 акта и 12 фиша.

От магазин са иззети над 100 пакетирани и непакетирани хранителни продукта с изтекъл срок на годност. Обектът е запечатан от служители на ОБДХ.

Нередности при проверка на документацията и в косовия апарат на магазин за хранителни и други стоки са установени и от инспектиращ екип на НАП.

В хода на операцията от обект в Сливен са иззети предмети, за които се предполага, че имат културно-историческа стойност.

Има задържан по случая за срок до 24 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони