Провериха 91 училища и доставчици след сигнала за мухлясалия кашкавал в Сливен

Снимка: Архив

Икономическата полиция, РЗИ и Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен са извършили проверки в 91 учебни и детски заведения, кухни и ресторанти за кетъринг, обекти за производство, складове за съхранение и доставка на храни по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко".

Проверките са възложени от Районната прокуратура след скандала през октомври миналата година, предизвикан от доставката на мухлясал кашкавал в някои сливенски училища по програмата "Училищно мляко". По конкретния сигнал е установено, че "не се касае за отклонения в качеството на продукта, а за производствен дефект, довел до разхерметизиране на част от опаковките", съобщиха от обвинението. При проверките са констатирани множество нарушения, в резултат на което са били издадени 42 предписания и 4 акта за административни нарушения.

Установени са данни за преетикиране с нов срок на годност на кашкавал, доставен в Начално училище "Васил Левски" в Сливен. Материалите по този случай са отделени в нова преписка за допълнителна проверка и преценка за извършено престъпление от общ характер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България