Парламентът в Прищина реши да се създаде косовска армия

Началникът на Пътната полиция в Казанлък е намерен застрелян

Вижте новата банкнота от 100 лева (СНИМКИ и ВИДЕО)

В квадратите на „Кръгло време”

Поставят новите ограничители по трамвайното трасе на „Графа“

Ивелина Василева: Глобите за замърсяване на въздуха, ще отиват при засегнатите общини

Министър Петкова: „Булгартрансгаз“ е на финала на процеса за създаване на борса за търговия с природен газ в България

Евростат: 60% от младите жени и 80% младите мъже у нас живеят с родителите си

Любител на залозите играл с данните на приятелката си и източил картите й Младежът регистрирал профил на името на гаджето си и проиграл 565 лв.

Премиерът се отказва Правителствена да става детска болница Болница "Лозенец" ще премине от МС от МЗ

Новата Национална стратегия за детето е готова, заяви вицепремиерът Марияна Николова

Горски дариха 23 елхи на деца в Шумен

Арестуваха трима наркопласьори в Монтана

Евакуираха ученици от гимназия в Търново след сигнал за пожар Екстремните мерки били предприети след задействана оповестителна система

Хванаха двама пияни да шофират един и същи автомобил

Проверка установи: 44 нарушения за четири дни при продажбата на коледна украса

Илюстрация: Pixabay

44 нарушения само за 4 дни при продажбата на светлинна коледна украса, установиха проверяващите от Държавната агенция за технически надзор в страната, информира БТВ.

Засилените проверки в търговската мрежа продължават, а отговорност за безопасността след инсталирането на украсата носят собствениците.

Фигурите на Дядо Коледа, Снежанка, шейната и елените са любимо място за снимки на централния площад във Варна. Въпреки забраната, по тях често се катерят и играят деца.

В Пловдив, докато проверяваха търговски обекти, инспекторите забелязаха неправилно монтирана външна украса. Една от връзките е опасна и не отговяра на необходимата степен на защита при влажност.

„Тъй като тя е изложена на външни атмосферни условия, има опасност от токов удар, ако някое дете пипне”, обясни Тодор Кесяков от „Надзор на пазара” към Дирекцията по метрология в Пловдив.

Светещите гирлянди за дома също могат да бъдат опасни, ако са с тънки кабели и ненадежден трансформатор. Те трябва да отговарят и на задължителното изискване – разстоянието между щепсела и първата лампа да е минимум метър и петдесет.

Съветът е всеки път да проверявате внимателно продукта, който купувате и да четете инструкцията за употреба, която задължително трябва да е на български.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.