Проверки за опасни ледени висулки тръгнаха в Пловдив, глобите до 20 000 лв.

Проверки за опасни ледени висулки по сградите в Пловдив започваха служителите на Общинския инспекторат. При установяване на нарушение следва издаване на предписание, а ако и след него надвисналите застрашително ледени късове не бъдат премахнати, ще се налагат глоби.

Предвидените в общинската наредба санкции са от 100 до 2000 лева за физическите лица и от 1000 до 20 000 лева за фирми, търговски обекти и други юридически лица. "Ако хората не са в състояние сами да свалят ледените висулки, могат да се обърнат за съдействие към общинските предприятия "Чистота" и "Градини и паркове", те разполагат с необходимата техника. Важното е да бъдат взети всички необходими мерки, за да няма пострадали от ледените висулки, след като обилният сняг започна да се топи след повишението на температурите и затоплянето на времето", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

Служителите на Общинския инспекторат в Пловдив продължават да следят и дали са спазени техните над 50 предписания за непочистен сняг пред търговските обекти или за непочистени стълби около отдадените на концесия подлези и заледени подходи към Пешеходния мост над река Марица. "На този етап всички собственици, наематели или концесионери са си взели бележка и засега не се е стигнало до налагане на глоби", твърди директорът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони