На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

Проверки на екоинспекцията не установиха замърсяване на въздух от предприятия в Търговище и Попово Неприятните миризми в Търговище са били заради торене на 400 дка до града

Сигнали за замърсяване на въздуха от промишлени обекти на територията на Търговище и Попово са проверявали от екоинспекцията в Шумен през юли, но не са потвърдили съмненията на гражданите.

В жалба, постъпила на електронната поща на Регионалната инспекция по околната среда и водите се посочвало системно обгазяване от тухларната в Попово. Мащабна проверка, направена ден след сигнала, не е установила превишаване над допустимите емисии на концентрациите на измерените вещества в атмосферния въздух в града, съобщават от инспекцията.

По сигнал за силна неприятна миризма, разнасяща се в град Търговище, са направени проверки на два от заводите в стъкларския комплекс. Заключението на проверяващите е, че и двете предприятия не са генерирали в атмосферния въздух вредни вещества над допустимите емисии.

От екоинспекцията не посочват източника на обгазяването на Търговище през юли, но тогава в землището на близко до града село е правено торене с птичи тор на площ от близо 400 дка. То е продължило близо седмица и това е довело да неприятната миризма, която не е имала връзка с промишлени обекти.

Направена е била и една проверка по сигнал за разнасяне на неприятна миризма от предприятие за промишлено пране на текстилни изделия в Попово, при която също не е установено нарушение на екологичното законодателство.

Във връзка с получен сигнал за бездействие по сметосъбирането в община Попово и трупане на бали със смесени битови отпадъци в общински парцел, е проверена инсталация за дейност с отпадъци. Проверката е установила, че балите се съхраняват в съответствие с нормативната уредба, съобщават от инспекцията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.