Проверяват екопроекти за 200 000 лв. в Шуменско и Търговищко

фиданка

РИОСВ – Шумен ще провери изпълнението на 27 проекта, получили финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2019“.

От тях 5 са на общини, 7 на кметства, 11 на училища и 3 на детски градини. През тази година е реализиран и един проект за Средношколското общежитие в Шумен. Финансирането е до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5000 лв. за училища и детски градини.

Общо 195 319 лв. е общият размер на усвоените средства през годината в областите Шумен и Търговище. В училищата и детските градини са монтирани пейки, беседки, кошчета за отпадъци, облагородени са дворовете, засадени са цветя, монтирани са спортни съоръжения на открито. Общините и кметствата са почистили и облагородили паркове и градинки, създадени са зони за отдих, съоръжения за игри на открито.

На 31 октомври изтича срокът за реализацията на проекта за училищата и детските градини, а на 30 ноември за общините и кметствата, а след тези дати започват инспекциите.

Коментари

Задължително поле