Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Главният архитект на София Здравко Здравков е указал проверки на мостовете в града.

Главният архитект на София е разпоредил инспекции, резултатите ще са ясни след 10 дни

Обследват съоръженията в цялата страна

Главният архитект на София Здравко Здравков е указал на всички районни кметове в столицата да направят проверка на мостовете в града. Поводът е гарантиране на безопасността на съоръженията след като преди седмица пламнаха материали, струпани под колоните на моста на автомагистрала “Струма” на входа за Дупница.

“Дал съм указателно писмо за извършване на проверки и срок от две седмици колегите да извършат инспекции на сградите под мостовете и за наличие на струпване на материали под съоръженията”, съобщи пред “Труд” главният архитект на София Здравко Здравков.

Инспекторите проверяват дали сградите имат строителни книжа и има ли под мостовете незаконни обекти. Резултатите ще са ясни след около 10 дни.

Ако е необходимо ще се направят и проверки заедно със службите на Пожарна безопасност.

Засега е ясно, че преди повече от десет години общинският съвет е дал няколко пространства под мостове за нуждите на Центъра за градска мобилност.

Единствено Пътната агенция има право да складира материали под мостовете, намиращи се по републиканската мрежа. Агенцията разпореди проверки за сметища под мостове и виадукти във всички 27 области на страната.

Коментари

Задължително поле