Проверяват кравеферма в Маломир

Снимка: Архив

Заради жестокост и зверства с кучета

Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал от репортаж на бтв, в който са били излъчени ужасяващи кадри за това, че в района на село Маломир съществува незаконен приют за животни, по отношение на които се проявява особена жестокост и се намират в много лоши условия.

Сотир Цацаров е разпоредил на прокуратурите в Ямбол, както и на органите на МВР предприемане на спешни действия.

Районната прокуратура в Ямбол е започнала досъдебно производство /за проява на особена жестокост по отношение на гръбначни животни/, срещу лице, което се занимава с отглеждането на животни.

Вече е извършен оглед на местопроизшествието и се разпитват свидетели. Създадена е организация с кмета на община Тунджа, да се преместят животните в общинския приют.

Животните се отглеждат в кравеферма. Там те се и продават. Установено е, че собственикът е регистриран като земеделски производител, а само преди три години е имал аналогичен приют за кучета в района на село Маломир, но по указания на Областната дирекция на храните го преместил.

Ще се проверява и за данъчно престъпление. Ако се докаже вината му, очакват го от 1 до 3 години затвор и глоба до 5 000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право