Проверяват медицинските документи на изчезнал сърбин

Сърбинът Жарко Момчилович бе пуснат от софийския градски съд и изчезна. Днес бе разпоредено той отново да бъде задържан и сега се издирва.

След бягството на издирвания от САЩ Жарко Момчилович

Разпоредиха ново задържане на чужденеца

Прокуратурата започва разследване за документно престъпление, свързано с изготвяне на съдебномедицинската експертиза на сърбина Жарко Момчилович, съобщиха от държавното обвинение. Преди дни стана ясно, че той е изчезнал, след като Софийски градски съд го е пуснал под “домашен арест”, въпреки че САЩ искат екстрадицията му заради наркотрафик.

Жарко Момчилович е сочен за член на Земунския клан. Той бил пуснат от съда, тъй като се оплаквал от аневризма на възходящата част на аортата. Сега образуваното досъдебно производство е за това, че сърбинът бил снабден с лъжливо свидетелство за здравословното си състояние. Експертизата, назначена от състав на Апелативния съд, била изготвена само по документи, без да е провеждан преглед на Момчилович.

Междувременно днес Софийският апелативен съд отмени наложения “домашен арест” и разпореди задържането на сърбина. Той е обявен за общодържавно издирване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право