Проверяват охранител за произведен изстрел със стоп-патрон срещу нападател с нож

Снимка: Архив

Досъдебно производство е образувано срещу общински охранител за това, че е произвел изстрел със стоп-патрон срещу нарушител и му е причинил леа телесна повреда, съобщиха от полицията в Сливен.

Произшествието е станало към 22,30 ч. на 5 октомври, в двора на бившето Десето училище в Сливен. Екипът на общинската охрана е отишъл по сигнал за задействана СОТ-система. На място установяват две лица, въоръжени с нож. Непознатите са се държали агресивно и са направили опит да нападнат униформените служители. Единият насочил острието срещу тях. При нападението единият от охранителите е произвел предупредителен изстрел във въздуха. След като агресията не е била преустановена, при самозащита, охранителят е стрелял втори път.

Екипът веднага е подал сигнал на тел.112 за пострадалото лице - мъж на 37 години от Сливен, уведомена е и полицията. Нападателят, след като е бил прегледан в спешното отделение на областната болница, е бил освободен. Вторият мъж, който е бил засечен в двора на учебното заведение, е избягал след инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България