Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

АПИ: Снегопочистващите фирми са в готовност за зимно поддържане на пътищата

Силен вятър удари София

Мощен циклон в Австралия Отменени са редица международни полети

Шефът на „Компютърни престъпления” Явор Колев поиска регистър на педофилите

Еди Рама: Без албанците няма Македония

Проверяват сигнал за малтретиран 13-годишен от Център за деца

Снимка: Pixabay

Проверка на двата Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания разпореди кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, след като граждани сигнализираха, че 13-годишно момче се е оплакало, че е малтретирано и живее в лишения. Детето твърдяло, че има рожден ден на 2 февруари. Разказало, че било изоставено от родителите си, а в дома, където било настанено го тормозели. Имало и синини.

С проверката е натоварен екип на общината и Отделът за закрила на детето. От там поясниха, че настанените в ЦНСТ, които са над 12 години и здравословното им състояние позволява, посещават училища и са на свободен режим до 20 часа. Това се прави с цел социализация на децата.

Уточниха, че въпросното момче има предишни противообществени прояви, които не може да се цитират, тъй като то е под закрила и трябва да се пазят интересите му. То нямало рожден ден, както твърдяло и специалистите обясняват, че детето търси внимание.

Според психолози по този начин децата компенсирали липсата на персонална родителска ласка и специално внимание, но спекулирали и подвеждали околните.

Запознати с проявите на момчето пък коментираха, че то е било в приемно семейството, но хората се отказали тъй като не можели да овладеят поведението му, включително и бягствата му.
От ЦНСТ-та съобщиха, че винаги са готови да приемат дарения за настанените при тях 27 деца и младежи. Храни се приемат само по определен ред, за да бъдат гарантирани произходът и качеството им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.