Николина Ангелкова: Започва разработването на Единната система за туристическа информация

Екипите на БАБХ изтеглени от Шарково и Крайново

Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи празнична света литургия за деня на Св.Великомъченица Марина (СНИМКИ)

Самолет излетял от Летище „София“ без проверка

Партията на Европейските Социалисти на проучвателна мисия в София

„Арена Шумен“ получи акт 16, открива я премиерът Борисов Кметът на Шумен: Горд съм от това, което направихме като екип

Корабите от „Бриз 2018“ излязоха на море

Пет години затвор за „муле“ на ало измамници, измъкнали от възрастна жена над 39 хил. лв.

Заповедите на директора на БАБХ за обявяване на чумата по дребните животни са законосъобразни

Конфискуваха 7,5 кубика бракониерска дървесина

Вижте как върви строителството на комплекс „Гранд Каньон“ в София (ВИДЕО)

Община Свищов ще пести по 35 000 лева годишно след реализиране на проект

1 860 смениха личния си лекар в Шуменско

Фермерка: Ще искам ексхумация на животните ми, за да докажа, че не съм заровила тайно 31 овце Автобусът, който ще откара протестиращите към София вече е нает

Турски съд разпореди оставането на двамата гръцки войници в ареста

Проверяват сигнал за малтретиран 13-годишен от Център за деца

Снимка: Pixabay

Проверка на двата Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания разпореди кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, след като граждани сигнализираха, че 13-годишно момче се е оплакало, че е малтретирано и живее в лишения. Детето твърдяло, че има рожден ден на 2 февруари. Разказало, че било изоставено от родителите си, а в дома, където било настанено го тормозели. Имало и синини.

С проверката е натоварен екип на общината и Отделът за закрила на детето. От там поясниха, че настанените в ЦНСТ, които са над 12 години и здравословното им състояние позволява, посещават училища и са на свободен режим до 20 часа. Това се прави с цел социализация на децата.

Уточниха, че въпросното момче има предишни противообществени прояви, които не може да се цитират, тъй като то е под закрила и трябва да се пазят интересите му. То нямало рожден ден, както твърдяло и специалистите обясняват, че детето търси внимание.

Според психолози по този начин децата компенсирали липсата на персонална родителска ласка и специално внимание, но спекулирали и подвеждали околните.

Запознати с проявите на момчето пък коментираха, че то е било в приемно семейството, но хората се отказали тъй като не можели да овладеят поведението му, включително и бягствата му.
От ЦНСТ-та съобщиха, че винаги са готови да приемат дарения за настанените при тях 27 деца и младежи. Храни се приемат само по определен ред, за да бъдат гарантирани произходът и качеството им.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.