Провокаторът Никълъс Виндинг Рефн прави шпионски трилър

Кадри от последния филм на режисьора „Неоновият демон“.

Проектът ще бъде свежо отклонение от каноните на жанра

Датският режисьор и професионален визуален провокатор Никълъс Виндинг Рефн е решил да се потопи в света и жанра на шпионското кино. Разбира се, в неговите ръце един такъв проект ще бъде радикално различен и неконвенционален. Това все пак е създателят на красиви, шокиращи и атрактивни произведения като “Само Бог прощава” и “Неоновият демон”. А и историята, която е избрал, звучи подобаващо странно и интересно, съобщава operationkino.net.

Ето за какво става въпрос в официалното описание на проекта: “Протагонистът се нарича Шпионинът. Той е един от водещите агенти в Европа. Неуспешна мисия преди шест години го оставя без глас, принуждавайки го да зареже професията си. Сега обаче той получава оферта от японски бизнесмен, бивш член на мафиотска организация, който му поръчва да убие главата на най-опасното якудза семейство в Япония.

Тъй като се страхува да лети, Шпионинът се качва на товарен кораб, пътуващ към Токио. На борда избухва експлозия и Шпионинът е отнесен до сушата на малък сал. Като ням, той трябва да пропътува цяла Япония, търсейки 4 следи, символизиращи завладяване, война, глад и смърт, които ще го насочат до непознатото място, където се укрива шефът на якудза. Междувременно по улиците се говори, че шефът на якудза планува завръщане в подземния свят след дълго пребиваване в уединение в планината. Този изолиран начин на живот се превръща в страст за него. Говори се, че се е самоубил преди години, но избягали затворници свидетелстват за плановете му. Сега останалите якудза семейства се надигат, за да му попречат.

Шпионинът се озовава на екзистенциално пътуване през Япония в търсене на парчетата от пъзела, който ще го отведе до сблъсък с абсолютния якудза шеф в страховит финал.”

Рефн ще се опита да събере необходимото финансиране за шпионския си трилър чрез различни платформи, фондове и международни фестивали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино