Задържаха агресивен лекар в нетрезво състояние по време на дежурство в София

Български превозвачи се притесняват, че гръцките фермери пак готвят гранични блокади

Обраха шофьор на катастрофирал румънски микробус

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Двама непълнолетни потрошили 12 автомобила в Пловдив

Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Куче водач е било отровено пред блок в София

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Училищен автобус се блъсна в къща в Германия

13 братя и сестри са били държани оковани от родителите си в Калифорния

Михаела Маринова: Не се влюбвам лесно Ако нямах музикален талант, щях да съм хирург, убедена е тийнсензацията

АПИ: Над 1100 машини обработват пътните настилки в страната, всички републикански пътища са проходими

Венцислав Грозев, БЛС: Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се вземат спешни мерки в здравеопазването

Фандъкова: На Витоша не трябва да има строителство, освен на спортни съоръжения

Ангел Кунчев: Болните от грип продължават да растат, между 300-400 хил. българи може да заболеят

Провокаторът Никълъс Виндинг Рефн прави шпионски трилър

Проектът ще бъде свежо отклонение от каноните на жанра

Никълъс Виндинг Рефн
Никълъс Виндинг Рефн

Датският режисьор и професионален визуален провокатор Никълъс Виндинг Рефн е решил да се потопи в света и жанра на шпионското кино. Разбира се, в неговите ръце един такъв проект ще бъде радикално различен и неконвенционален. Това все пак е създателят на красиви, шокиращи и атрактивни произведения като “Само Бог прощава” и “Неоновият демон”. А и историята, която е избрал, звучи подобаващо странно и интересно, съобщава operationkino.net.

Ето за какво става въпрос в официалното описание на проекта: “Протагонистът се нарича Шпионинът. Той е един от водещите агенти в Европа. Неуспешна мисия преди шест години го оставя без глас, принуждавайки го да зареже професията си. Сега обаче той получава оферта от японски бизнесмен, бивш член на мафиотска организация, който му поръчва да убие главата на най-опасното якудза семейство в Япония.

Тъй като се страхува да лети, Шпионинът се качва на товарен кораб, пътуващ към Токио. На борда избухва експлозия и Шпионинът е отнесен до сушата на малък сал. Като ням, той трябва да пропътува цяла Япония, търсейки 4 следи, символизиращи завладяване, война, глад и смърт, които ще го насочат до непознатото място, където се укрива шефът на якудза. Междувременно по улиците се говори, че шефът на якудза планува завръщане в подземния свят след дълго пребиваване в уединение в планината. Този изолиран начин на живот се превръща в страст за него. Говори се, че се е самоубил преди години, но избягали затворници свидетелстват за плановете му. Сега останалите якудза семейства се надигат, за да му попречат.

Кадри от последния филм на режисьора „Неоновият демон“.
Кадри от последния филм на режисьора „Неоновият демон“.

Шпионинът се озовава на екзистенциално пътуване през Япония в търсене на парчетата от пъзела, който ще го отведе до сблъсък с абсолютния якудза шеф в страховит финал.”
Рефн ще се опита да събере необходимото финансиране за шпионския си трилър чрез различни платформи, фондове и международни фестивали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.