Опитаха се да провокират Борисов в Благоевград

„Дойдох да видя защо толкова не го харесват това саниране, нали всеки ден за това говорят. Хубаво е, нали, то си личи, че е хубаво, това каза Бойко Борисов  в Благоевград . Той пристигна  по обяд, за да  види как вървят дейностите по саниране.Заедно с него бяха  и Лиляна Павлова, Цветан Цветанов и други партийни функционери на ГЕРБ.

Борисов спря пред блок първи на кв.Струмско където се бе събрало огромно множество граждани.

Борисов бе посрещнат с ръкопляскания , жени му стискаха ръката и благодаряха за санираните блокове.

Най-изненадващо обаче млад мъж се провикна към Борисов.

„Не ни трябва саниране, трябва ни работа, пък ние после ще си купим каквото трябва. Защо не ни разкрихте фабрики! Защо Европа не дава пари за фабрики!

Европа дава пари и за фабрики, отвърна Борисов.

"Е къде са фабриките?", продължи мъжът, който явно бе провокатор.

"В Пловдив вече работят 140 нови завода", отвърна Борисов.

"Но ние не сме Пловдив, ние сме Благоевград", контрира младият мъж, за когото по-късно стана ясно, че е бивш кмет на благоевградско село, уволнен от кмета на Благоевград  Атанас Камбитов.

"Преди това как беше? Да не би да е било по-добре? Където минат пътищата, после идва бизнесът. Като пуснем магистралата, до година и половина ще е пълно с инвеститори тук, мога да се хвана на бас с теб", хвърли ръкавица към провокатора лидерът на ГЕРБ.

В диалога се намесиха и други граждани, които искаха да спрат крясъците на младия мъж. И хората вкупом му изреждаха видимите резултати  от управлението на ГЕРБ.

Точка на спора сложи градоначалникът Атанас Камбитов, който призова жителите на квартал "Струмско" да отчетат социалния момент на националната програма за саниране на жилищните блокове.

"Нека да не говорим наизуст. Всеки може да провери за какви пари е саниран неговия блок. Цените са съвсем нормални. В Благоевград 110 блока са обновени. За последните 30 години никое правителство не е дало толкова пари за нашия град. Нека сме благодарни, не забравяйте, че днес  е християнски празник, може някъде да сме сгрешили, простете", помоли за прошка градоначалникът.

"Погледнете един саниран блок и го сравнете с някой, който не е обновен. Вижте разликата. Срамота е да се говори. В момента какво се случва - санирането спира. Вие изберете дали искате саниране или не. Заради тази програма десетки млади хора се върнаха от чужбина, защото им осигурихме работа в строителството. Санирането не е само изолация, а и осигуряване на работа", продължи Атанас Камбитов.

Кметът призова всички да бъдат по-смирени и благодарни.

"Нашият проблем е, че много бързо забравяме. През последните години в Благоевград се обновиха стотици блокове, изградихме площадки, зали, басейн. Затова отново ще благодаря на Бойко Борисов. Ще дойдат и инвеститорите - нещата не стават от днес за утре. Гарантирам, че до година и половина ще дойдат големите инвеститори в Благоевград", обеща градоначалникът.

След това гражданите нападнаха Борисов с искане да се снимат с него, а един млад мъж Красимир Асенов му стисна ръка и каза- ако не беше тая програма за саниране още щяб да бъхтя по чужбина. Седем години работя с бригада в Гърция, Германия, Англия. Сега дойдох тук и съм доволен,защото чрез санирането взимам повече пари от Англия и съм си при семейството, разказа работникът Асенов.

Борисов заяви,че ако хората искат да има саниране или да няма, то могат най-добре да изразят своето мнение на 26 март.

В Благоевград има 110 блока санирани и хората масово не крият притесненията си,че програмата е спряна. Работниците от фирмите пък си търсят заплатите, защото държавата не се е разплатила с всички фирми . 38 милиона лева са неразплатените средства по санирането.

Коментари

Задължително поле