Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Пентагонът: Две трети от военните съоръжения в САЩ са застрашени от климатичните промени

Заличена юридически е фермата в Болярово, където имаше съмнение за чума

В Македония очакват разрастване на заболяемостта от грип

Гери-Никол и Алисия с награди за музикален идол Куп влюбени на церемонията The 1 Lifestyle Awards

Тръмп няма планове да обявява извънредно положение

Колата проходи Hyundai пресъздаде машина от „Междузвездни войни“

Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

Мръсен въздух в няколко града тази сутрин

Как се прави поза „арбалет“?

Лекар: София е пред грипна епидемия

Силни земетресения в Перу и Еквадор

Руското посолство в САЩ: България екстрадира руснак, обвинен за онлайн измами

Опитаха се да провокират Борисов в Благоевград

„Дойдох да видя защо толкова не го харесват това саниране, нали всеки ден за това говорят. Хубаво е, нали, то си личи, че е хубаво, това каза Бойко Борисов  в Благоевград . Той пристигна  по обяд, за да  види как вървят дейностите по саниране.Заедно с него бяха  и Лиляна Павлова, Цветан Цветанов и други партийни функционери на ГЕРБ.

Борисов спря пред блок първи на кв.Струмско където се бе събрало огромно множество граждани.

Борисов бе посрещнат с ръкопляскания , жени му стискаха ръката и благодаряха за санираните блокове.

Най-изненадващо обаче млад мъж се провикна към Борисов.

„Не ни трябва саниране, трябва ни работа, пък ние после ще си купим каквото трябва. Защо не ни разкрихте фабрики! Защо Европа не дава пари за фабрики!

Европа дава пари и за фабрики, отвърна Борисов.

„Е къде са фабриките?“, продължи мъжът, който явно бе провокатор.

„В Пловдив вече работят 140 нови завода“, отвърна Борисов.

„Но ние не сме Пловдив, ние сме Благоевград“, контрира младият мъж, за когото по-късно стана ясно, че е бивш кмет на благоевградско село, уволнен от кмета на Благоевград  Атанас Камбитов.

„Преди това как беше? Да не би да е било по-добре? Където минат пътищата, после идва бизнесът. Като пуснем магистралата, до година и половина ще е пълно с инвеститори тук, мога да се хвана на бас с теб“, хвърли ръкавица към провокатора лидерът на ГЕРБ.

В диалога се намесиха и други граждани, които искаха да спрат крясъците на младия мъж. И хората вкупом му изреждаха видимите резултати  от управлението на ГЕРБ.

Точка на спора сложи градоначалникът Атанас Камбитов, който призова жителите на квартал „Струмско“ да отчетат социалния момент на националната програма за саниране на жилищните блокове.

„Нека да не говорим наизуст. Всеки може да провери за какви пари е саниран неговия блок. Цените са съвсем нормални. В Благоевград 110 блока са обновени. За последните 30 години никое правителство не е дало толкова пари за нашия град. Нека сме благодарни, не забравяйте, че днес  е християнски празник, може някъде да сме сгрешили, простете“, помоли за прошка градоначалникът.

„Погледнете един саниран блок и го сравнете с някой, който не е обновен. Вижте разликата. Срамота е да се говори. В момента какво се случва – санирането спира. Вие изберете дали искате саниране или не. Заради тази програма десетки млади хора се върнаха от чужбина, защото им осигурихме работа в строителството. Санирането не е само изолация, а и осигуряване на работа“, продължи Атанас Камбитов.

Кметът призова всички да бъдат по-смирени и благодарни.

„Нашият проблем е, че много бързо забравяме. През последните години в Благоевград се обновиха стотици блокове, изградихме площадки, зали, басейн. Затова отново ще благодаря на Бойко Борисов. Ще дойдат и инвеститорите – нещата не стават от днес за утре. Гарантирам, че до година и половина ще дойдат големите инвеститори в Благоевград“, обеща градоначалникът.

След това гражданите нападнаха Борисов с искане да се снимат с него, а един млад мъж Красимир Асенов му стисна ръка и каза- ако не беше тая програма за саниране още щяб да бъхтя по чужбина. Седем години работя с бригада в Гърция, Германия, Англия. Сега дойдох тук и съм доволен,защото чрез санирането взимам повече пари от Англия и съм си при семейството, разказа работникът Асенов.

Борисов заяви,че ако хората искат да има саниране или да няма, то могат най-добре да изразят своето мнение на 26 март.

В Благоевград има 110 блока санирани и хората масово не крият притесненията си,че програмата е спряна. Работниците от фирмите пък си търсят заплатите, защото държавата не се е разплатила с всички фирми . 38 милиона лева са неразплатените средства по санирането.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (26)

 1. Бреййй, по добре от Англия станало в България…(Аз, понеже живея заради тия горните в Англия, ги гледам всеки ден строителите как нищо не работят и на края на месеца взимат 1500 паунда заплати) Тия съвсем се уляха! Бързо в Карлуково!

  1. Аз също живея в Англия и знам, че един лейбър (общак) взима по 1000- 1200 паунда на месец… квартирата му е 500, сметики 200, транспорт… храна и му остават едно 200 паунда чисти, които ако си води счетоводството ще му ги вземат. Дори и да вземат средно 1500 паунда както твърдиш, след приключването на обекта понякога се чака няколко месеца и хората си изхарчват спестените пари. Ако си професионалист работиш за много повече 3000- 5000… но българин професионалист е като бяла лястовица на запад.

   1. То па щот на запад са едни професионалистиии… не броя строителите дет до преди година не са били хващали четка или мистерия…

 2. Значи ако искаме саниране да гласуваме за ГЕРБ и да почват със санирането и после ще ядем изолации и асвалт понеже пари за ядене няма. А този дето му е стиснал ръката и уж благодарил нищо чудно да е платен защото след това хората са се оплакали че не могат да си вземат парите от фирмите извършващи изолации хем доволни хем немогат да си вземат парите странно.

  1. Някой може ли да ми обясни, герберите от джоба си ли плащат санирането? Ако го плащат от моя, някой да ме е питал дали искам да спонсорирам собственици на апартаменти, някои от които по няколко хилядарки на квадрат? Аз моето саниране сама си го платих. ББ да е мотивиран да ми възстанови разходите от собствения си джоб, след като така безпардонно бърка в моя?

 3. ЧУКУНДУРЧЕ
  С дебел врат,
  и чисто бяла риза,
  простотия в очите му личи,
  слиза от Мерцедеса и пъхти.
  – Хей, господине –
  що ги дириш тука,
  в тез пустеещи земи?
  – Аз ли?
  Магистрала ще прокарам тука.
  – Ти па – как бе?
  – Много лесно,
  с чужди, после с вашите пари.

 4. Докога ще ни занимавате с този прочетен вестник? Не ви ли омръзна да ни показвате него и глупостите, които плещи? 140 завода били построили в Пловдив? Ако си мисли, че той като е прост и другите са такива, лъже се! Е, има и наивни хора, които се ловят на лъжите му, но последните избори показаха, че броят им бързо намалява.

 5. Пловдив е поредната легенда на ГЕРБ и техните медии. Започнах да се притеснявам сериозно за рурският регион в Германия. Пловдив става един нов Рур…, с малки фабрички за по 600 лв заплата и много глупости по медиите. Същото беше и предишния мандат с Бургас, а сега го няма никакъв. Тази прословута индустриална зона е около Пловдив (защото тя НЕ е в Пловдив) още от 90-те години. Хората протестират защото ги правят на глупаци. Санирането е прекрасно нещо, но това у нас не е саниране. Всеки има интернет може да прочете що и то – саниране. Ние правим изолация за огромни пари. А този с Англия ….или е зле с главата или е взел пари да говори глупости.

 6. ГЕРБ направи огромна далавера за сметка на народа с това прословуто саниране.В Пазарджик например можеха да се построят нови блокове едно към едно по брой със санираните старт блокове.

 7. Личат си соцдалавераджиите, които нафта пикаят! Който повече от ГЕРБ е направил, той да дойде. Какво направи БСП за България? Какво?

 8. 1. Бoйkо Бopиcов – комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.
  2. Цвeтaн Цвeтaнoв – комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци , за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов !

 9. Борисов,няма да спечелите изборите.БСП води сега с 6%…Никой не ви иска…

 10. С 1 млрд; лева можеха да се построят 22 000 апартамента по 60 кв. метра, настанени средно по 3 човека = 66 000 човека. Това е един голям областен град,ама цял. Санирането в стил свинеферма герб струва 50-60 лева квадратния метър. 16 666 667 квадратни метра трябва да са санирали парцала Бприсов и айдуците му по-нормална пазарна цена. 1/3 от България може да бъде санирана с тези 1 млрд.лева. Парцала Борисов открадна с айдуците си над 80% от парите за саниране. Прав е човека,че на народа не му трябва саниране, то е необходимо на парцала Борисов и айдуците му, за да крадат. И от пътищата радат над 50%, но от санирането е между 80 и 90% от цялата сума. За това им се услади на парцала Борисов и айдуците му санирането и си гласуваха за тази година 2 млрд. за крадене.

  1. Ех, тъпа ми велкемирке…. Колко пъти да ти обяснявам, че квадратен метър на апартамент жилищна площ е ХОРИЗОНТАЛНА величина и един апартамент от 60 квадрата коже да бъде с 20 квадрата САНИРАНА площ /вертикална величина/, ако е среден. На всичко отгоре, санираните апартаменти на 2000 блока с между 100 и 200 апатрамента на блок са около 300 000. Нали се сещаш, че това са избиратели? Нали се сещаш, че дървени глави, като теб са не повече от 5%??? Няма да споря с вас,, защото до сега винаги съм бил прав. Пак ще е така. До изборите!

   1. Велемирка може да казваш на майка си мършо. И къде са тези 2000 блока ве бастун? Дайте да ги видим и да преброим дали са 2000 или са 200? И не ме учи на вертикали и хоризонтали. За това ясно съм написал, че с 1 млрд. по стандартни пазарни цени може да се санират 16 000 000 кв. метра стени. Ако тези 16 000 000 кв. метра стени ги разделим на твоите 2000 блока, излиза, че всеки от тях е с 8000 кв. метра фасади. Пак не ви излизат сметките бокуци крадливи.

 11. Моята къща не е санирана аз съм дискриминирам спрямо тези живеещи в блоковете. Утре завеждам дело Защо аз си тегля заеми и използвам лични средства а гражданина в блока притежаващ апартамент ще е толериран?

 12. D;dk fj h.wmd[r ufrjf le’kf id keoflf.kr

  Защо бе глупаци сте вечно недовони и гледате само лошото.Защо не аправите нещо а чакате само държавата.Ми в тези панелници плод на комунизма останаха да живеят вашите бащи и майки пенсионери а които откраднаха комунистите пенсионния фонд и най бедните дето нищо не открадаха.На тех ли завиждате тъпаци и несредници. Щом всичко отричате значи или сте слепи или сте некадърници които чакате някой друг да ви свърши работта

  1. силви, недоволни сме, че баш най-големите евроатлантици са от средата на партийните активисти.
   панимайш?

 13. Силвия,браво!Какъв хубав език имаш! ГЛУПАЦИ,КРАДЦИ,ТЪПАЦИ,НЕСРЕТНИЦИ,НЕКАДЪРНИЦИ,НЕДОВОЛНИЦИ……Ти каква си е интересно?

 14. А ти щом си доволна змачи си от малцината на герберска софра .Ослепяла си и си оглушала точно като в Приказка за стълбата.България отдавна вече е само територия и няма нищо общо с държавите още по малко с правовите, просто трябват очи за да го видиш. На хората им беше отнета работата, хляба, достойнството,самоуважението,децата.Те се изнесоха в чужбина.Вие ми говорите за саниране.Ние просто изчезваме като нация систематично изтребвани година след година. Изчезваме ръкопляскайки за саниране и магистрали които се съсипват след първия сняг.

 15. Престъпление да се „санират“ стените без да се обследват конструктивните връзки, при социализма конструкторите даваха 50 години живот на панелките т.е. краят им наближава.

 16. ЕДИН ПОЗНАТ НА ВЕЛЕМИР МИ КАЗА , ЧЕ ВЪПРОСНИЯТ ДРУГАР И СБЪРКАНЯК БИЛ ПЪПНО СВЪРЗАН С БОЙКО БОРИСОВ -ИМАЛ ФИРМА КОЯТО СЕ ЗАНИМАВАЛА С РАЗПРСТРАНЕНИЕ НА ЧОВВЕШКИ ОТПАДЪЦИ .СЕГА ВЕЧЕ СТАВА ЯСНО ЗАЩО Е ВЛЮБЕН В ТЕМИТЕ , КОИТО НИ ПРЕДСТАВЯ .ТОВА СА БОЙКО БОРИСОВ И ЛАЙНАТА .И ТРУДНО СИ ПРЕДСТАВЯ ЖИВОТА СИ БЕЗ ТЯХ .

 17. Парцали и прасета от свинефермата герб ни уверяват, че парцала борисов и свинефермата му герб били санирали 2000 блока с онези 1 млрд. лева. , но никъде няма доказателства, че блоковете са 2000, а не 200. Според пазарните цени 1 млрд. лева са достатъчни да бъдат санирани 16 000 000 кв.метра фасади. Ако тези 16 млрд. ги разделим на 2000 блока излиза, че тези блокове са с фасади по 8000 кв. метра, направо китайски стени. Парцала борисов, прасетата му от свинефермата герб и аверите му крадат много милиарди с подобни схеми. Още ли има -и-д-и-о-т-и-, които ще гласуват за парцала борисов и свинефермата му герб? Ако има такива да одат да се бесят, че да не страдат нормалните хора заради -и-д-и-о-т-и- и лош матриял.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.