Продават над 200 произведения на изкуството в подкрепа на деца в нужда

Над 200 произведения на изкуството от български и чуждестранни автори участват в тазгодишната благотворителна инициатива "Изкуството за деца в нужда". Организатор е фондация "Св. Св. Константин и Елена", а  приходите от продажби отиват за подкрепа на деца в неравностойно положение и със специални потребности. картина Светлин Ненов

По традиция кампанията започна в деня на покровителя на художниците - Св. Лука, и в навечерието на откриването на изложбата "Одесеа", с която живописецът Светлин Ненов ще чества 55-тата си годишнина. Творецът е дългогодишен дарител и тази година ще предостави за благотворителната й кампания всички включени в изложбата свои картини, съобщиха от фондацията.

В каталога от платна, малки пластики, фотографии и икони са включени творби и на почетния гражданин на Варна Стоимен Стоилов, на Ивайло Евстатиев, Васил Петров, Маргарита Войнова, Петър Маринов и др. За първи път сред авторите е и стипендиант на фондацията - художничката Верджиния Стефани Дойчева.

Всички произведения на изкуството са изложени в арт пространството на "Хотел&СПА Азалия" в курорта Св. Св. Константин и Елена, а достъп до пълния каталог има и по интернет, на сайта на фондацията. Събраните средства ще подпомогнат образованието и подобряването на жизнената среда на повече от 200 деца, уточниха организаторите. Миналата година от продажбата на 135 творби "Изкуството за деца в нужда" събра 38 500 лв., които бяха дарени на домове за деца и на центрове от семеен тип във Варна и региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони