Продадоха последния дом на Пикасо

В имението в Мужен е живяла неговата вдовица, Жаклин Рок, която се самоубива тук през 1986 година

Имението на Пабло Пикасо в Мужен в Южна Франция, последен дом на великия художник, беше продадено на търг за малко повече от 20 милиона евро на новозеландски бизнесмен, съобщи БНТ.

Първоначалната продажна цена, определена за имота през месец юни, възлизаше на 18.360 милиона евро, преди новозеладският инвеститор Райо Уитханидж да наддаде с 10 на сто, с което лотът достигна 20.196 милиона евро.

Четвъртък сутринта никой не оферира по-висока цена и новозеландецът Уитханидж, основател на инвеститорската компания за недвижимости BMB, спечели търга.

Но с това сагата с имението на Пикасо не приключи. Сега купувачът трябва за два месеца да намери нужните средства, за да се сдобие с недвижимостта. Номинално той е е неин собственик, но за да получи нужните документи той трябва да заплати цената ѝ в рамките на 60 дни.

В имението на Пикасо в Мужен е живяла неговата вдовица, Жаклин Рок, която се самоубива тук през 1986 година. В него има изградена жилищна площ от 1700 квадратни метра върху терен от над три хектара с прекрасен изглед към залива на Кан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа